Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit mi mellé ültessek a...

Mit mi mellé ültessek a veteményesben?

Figyelt kérdés
Már egy csomó cikket olvastam, de teljesen belezavarodtam, hogy most akkor mit mi mellé ültessek. Kezdő kiskertész vagyok. Szeretnék fejes salátát, répát, petrezselymet, hagymát, zellert, cukkinit, borsót és paradicsomot, paprikát is ültetni, mindenből egy sornyit. De nem tudom milyen sorrendben legyenek egymás mellett és mekkora a térigényük. Tudna nekem valaki segíteni, nagyon izgulok, hogy jól sikerüljön.

2016. ápr. 14. 15:06
 1/4 hell-ikon ***** válasza:

[link]

A ráblázat alapján összeírod, hogy mid van, ill. mit szeretnél vetni és ez alapján készítesz egy vázlatot, hogy mit, hova.

A térigény feletti kérdést meg úgy tudod megoldani, hogy megnézed a mag csomagolását. A sor és tőtáv minden esetben fel van tüntetve. Teszem azt ha egyik növényre 10 centit ír a csomag mint sortáv, a másikra meg 40-et, akkor a nagyobbat érdemes venni.

2016. ápr. 14. 16:39
 2/4 hell-ikon ***** válasza:
izé, táblázatot akartam írni természetesen.
2016. ápr. 14. 16:40
 3/4 anonim válasza:
nők Lapja fórumon láttam egy Bio Kiskert topikot, ott is vannak jó ötletek növénytársításra
2016. ápr. 18. 09:03
 4/4 Béla211 ***** válasza:
Fejesalátá val már picit elkéstél.azt már szedni kell ebben az időben.Mint ahogy a petrezselyem meg a répa ültetésével is.Borsót is érdemese lett volna előbb vetni mert ami már júliusban terem tapasztalataim szerint sokkal jobban elkapja a lisztharmatot vagy a peronoszpórát.Meg melegebb van és általában kevesebb eső is esik. Zellert palántáról próbált meg de olyan helyre rakd ahol rendszeresen tudod öntözni akkor szép gumók lesznek.Paradicsomot is inkább palántáról érdemes tenni.Minden képen tegyél a palánták alá szerves trágyát majd rá egy kis földet és úgy rá a paradicsom palántát jó mélyre ültesd nem baj ha a szárának egy jó része bekerül a föld be. Cukkini magról mehet de azt akár májusban is rá érsz elvetni. Viszont neki is érdemes úgy elkészíteni a fészket mint a paradicsomnak. 3-4 magot szoktunk rakni egy fészekben. a fészkek kb egy métere legyenek egymástól és kb 50 centi a sortáv.
2016. ápr. 18. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!