Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha 1,5 hét alatt nem bújtak...

Ha 1,5 hét alatt nem bújtak ki a panántáim, akkor már nem is fognak? Fele kibújt, a másik felének annyi?

Figyelt kérdés

Paprika és paradicsom, több fajta. Ültetés előtt pár órára beáztattam őket.

Fele kibújt, 1-3 centisek.

A maradék már nem is fog?

Húsvét vasárnap csináltam, azaz 10 napja.

2016. ápr. 6. 18:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Sok múlik a hőmérsékleten. A pár óra beáztatás elég spórolós volt, inkább 12-24 órát szokás javasolni.
2016. ápr. 6. 19:44
 2/6 A kérdező kommentje:

igen, tudom, de a legtöbben be sem áztatják, annáél még ez a 3-4 óra is több volt.

a hőmérséklet jelenleg 20 fok, de 18-20 között volt végig.

2016. ápr. 6. 19:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Ahány fajta ,annyi csirázási kelési idő .Lehet hogy aföld is vastag rajt .Keresd meg a magot földben ,és meglátod milyen állapotban van .Ha nem csirzik ,akkor valóban a mag nem csira képes már .Paradicsom magot ma ültettünk szabad földbe,mert ez erőteljesebb lesz ,mint a palánta.Ennek a szára vastagszik ,és nem nyúlik fel .
2016. ápr. 6. 20:23
 4/6 A kérdező kommentje:

szabad földbe ilyenkor? mindenhol azt olvasom, hogy csak a májusi fagyok után.

ha 20 fok kell a csírázásnak, akkor ezek az éjszakai 10 fokok biztos nem tesznek jót neki.

vagy fóliába ültetted?

2016. ápr. 6. 20:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Várj még lehet hogy kifognak kelni. lehet hogy kevesebb vizet kaptak vagy mélyebbre került a mag.
2016. ápr. 6. 20:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Vannak olyan paprikafajták (pl. kápia, pritamin), amik 10 nap alatt még 25 fokon sem kelnek ki. Kelésig érdemes a lakás legmelegebb helyén tartani, pl. szekrény tetején vagy bárhol, ahol meleg van, csak figyelni kell minden nap, nehogy kelés után is sötétben maradjanak.

De most már tényleg nem sok értelme van lakásban palántát nevelni. Ha már lekésted az ideális időt, akkor helybe vetéssel, szabadban próbálkozz.

A májusi fagyokat a palántákra írják, a most kintre vetett magok is kb. akkorra fognak kikelni.

Én a palántáimat már kint tartom, éjszaka is, legfeljebb ha nagyon hideg lesz, akkor hozom be őket.

2016. ápr. 9. 05:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!