Kezdőoldal » Otthon » Kert » Cukorsüvegfenyő tűlevelei...

Cukorsüvegfenyő tűlevelei megbarnultak, alul felkopaszodtak. Mi a teendő, s mért lehet ez?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 5. 11:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy a kutyátok a tettes?

Nálunk legalább is a fiú kutyi ténykedése miatt barnult meg az alja, amit aztán ledaraboltam, formásra igazítottam az egész fácskát,és átültettem egy nagy cserépbe.aztán olyan magasra tettem, hogy a pisiléssel ne érje el a fenyőt.(Meg kell figyelni a pisilés irányát,magasságát)

Vagy lehet, hogy nagyon bedunsztolódott, nem kapott elég levegőt az alja.Akkor is fel kell egy kicsit metszeni, formásra, atkaölővel lepermetezi, és kicsit levegősre átültetni,napos helyre.Nem kíván sok vizet.

2010. ápr. 5. 15:12
 2/2 anonim válasza:
Meleg, száraz helyen takácsatka fertőzés is lehet a ludas. Ez is lehet oka a levélbarnulásnak. Egyébként a félárnyékos, párásabb helyeket szereti. Keress rá a takácsatka elleni védekezésre (növényvédőszerek, stb. lehetőségek). Ha száraz helyen van, akkor érdemes lehet átültetni a későbbi fertőzések elkerülése érdekében.
2010. ápr. 5. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!