Citromfű mi a további teendő?
Nos kaptam ismerősöktül egy csomó citromfüvet.
Rengeteggel azt csináltam, hogy vázába raktam gyökereztetni de van amit földbe kaptam azt kiültettem cserépbe és imádkozom, hogy tönkre ne mennyen:D
A csíráztatóssal mi a teendő? mikor lesz gyökere?
Ha lesz akkor csak kiültetem földbe és kész?
Panelban lakom így nem kertbe lesz.
Amúgy a citromfűvel mit lehet csinálni? csak teát vagy mondjuk olyan mojito szerű koktélokat is hogy nyersen rakom a valamibe?
a szörpnek utánanéztem majd talán kipróbálom
aza baj, hogy nála mvalahogy minden mindig elpusztul pedig szeretem a növényeket:D
kiraktam a cserepeset a,lépcsőházba azt amyelikyet gyökereztetem azt meg az udvarra, mikor kezd el csírázni szerintetek?
Ha van erkélyed, ott át tudod teleltetni, a növénye ugyan elpusztul, de a töve áttelel, és tavasszal kihajt.
Szörpöt meg úgy a legjobb csinálni, hogy felforralsz vizet (amennyi szörpöt akarsz), ráöntöd a cirtomfüre, belekarikázol 1 citromot héjastól (ne kezeltet vegyél vagy ersöen most meg a héját elötte mosogatószerrel), és hideg helyen tartsd 1-2 napig. Utána szürd le, literenként 1 kg cukrot keverj el benne, melegitsd majdnem forrásig, töltsd csavaros üvegekbe és zárd azonnal le. Nem kell bele tartósitószer, nem romlik meg, ha tisztán dolgozol. Felbontás után hütöben kell tartani, és néhány nap alatt elfogyasztani, ezért jobb kisebb üvegekbe tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!