Kezdőoldal » Otthon » Kert » Veteményeskertbe mivel érdemes...

Veteményeskertbe mivel érdemes talajtakarást végezni?

Figyelt kérdés
Tavaly is sokat szívtam a gyomokkal, így idén szeretném a talajt valamivel takarni. Szeretnék valami olcsó megoldást találni. Olvastam valahol, hogy ujságpapiral is lehetséges. Fenyőmulcsra nincs pénzem. Ha kartonpapírt vékony csíkokra felszelem, és 5 cm vastagon befedem a földet, az vajon jó lehet? Kb 20nm a terület, paradicsom, paprika, padlizsán, amik ültetve lesznek.
2016. márc. 30. 21:26
 1/8 A kérdező kommentje:
esetleg van kimaradva használt geotextilem, csak félek, hogy a szél ha belekap, tépi a növényeket.
2016. márc. 30. 21:28
 2/8 anonim ***** válasza:
77%

nálunk az tüzépen árulnak 300ft ért egy zsák faforgácsot

az jó meg nem is annyira csúnya

kérdezz rá ott felétek is

2016. márc. 30. 21:52
 3/8 A kérdező kommentje:
Mennyire finom a forgács? Nem zár nagyon? Kerestem felénk, itt nagy big-bag zsákban hirdettek 3000.-ft-ért. Az a tüzép, ahonnan te veszed, merre található? Bocs a sok kérdésért.
2016. márc. 30. 22:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a lenyírt fűvel szoktam ezt megoldani. Jó mert a vizet is visszatartja, ingyen is van, a gaz is kevésbé nő. No meg nekem van bőven füvesített területem ahonnan végtelen az utánpótlás.
2016. márc. 30. 22:48
 5/8 anonim ***** válasza:
77%

kb ilyen állagú

[link]

szerintem minden hasonló fával foglakozó telepen van ilyen.

2016. márc. 30. 22:59
 6/8 anonim ***** válasza:
77%

Én megkapoma szomszédokkerti hulladékát, és azzal takarok.

Frissen nyírt füvet meg ha gallyat kapok, azt ledarálom a komposztaprítóval.

Jó lehet a papír is, de sztem alulról fölzabálják a giliszták.

Esetleg szalma.

2016. márc. 30. 23:22
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

Az első nagyobb szél után érdekesen fog kinézni a kert a papírfecnikkel...

Ha 5 cm fecnit szétszórsz, és tételezzük fel, nem vinné el a szél, akkor az első nagyobb eső összelapítaná egy 1 cm-es tömör réteggé.

Én is lenyírt füvet használok, nem tesz ugyan jót a növényeknek, mert ugyanúgy, mint az éretlen trágya, kikapja a N-t a talajból, ahogy beindul (komposztálódik) az alja, de hát ez van.

Év közben kb. 3x kell 10 cm-t szétszórni, mert a giliszták elhordják.

2016. márc. 31. 21:23
 8/8 anonim ***** válasza:
77%
Ha már kartonpapírt használnál akkor ne vagdald fel fecnikre, hanem hagyd egyben, csak ott vágj lyukat rajta ahova ültetsz valamit. Ha meg van locsolva ráterül a földre nem viszi el a szél. Meg lehet szórni a tetejére fűnyesedéket, szalmát, ami van. Pár hónapig ki is fog tartani, de addigra a paradicsom is megnő és beérik.
2016. ápr. 2. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!