Honnan érdemes ágaprítót venni?
Húsz évvel ezelőtt vettem az ipari vásár után egy bemutató darab mulcsozót(ágaprítót) 4 cm átmérőig visz, 2200 Wattos, 2880 -as fordulatú duplakéses..olyan anyagból van a kés, hogy azóta sem kellett élezni, de megfordítható, duplaélű, tehát még húsz évig tuti az él..
legalább 2kWatt legyen,2900-as fordulat...de inkább 3 kwatt.
hogy hol? ott, ahol szimpatikus árakon kínálnak jónak tűnő gépet. Nagyot nem bukhatsz.
ja...a titok a karbantartásban rejlik..ha leállítod hetekre-hónapokra, akkor a késeket mindenképpen olajozd be...örök darab marad.
Az árakat nézd.
Olyant válassz, ami kétszer annyiba kerül, mint abban a boltban a legolcsóbb. :)
A nagyon olcsóak azok a nagyon bóvli kínaiak, amik csak egy héttel tartanak tovább a garanciánál.
50-60 E táján kezdődnek azok, amik már érnek valamit (ha nem is sokat).
Vagy vegyél használtat olcsón. Én 18-ért vettem tavaly.
:o 20 év ugyanazzal a késsel az komoly.. :)
Akkor ha jól értem az nem a lassú fordulatos, ugye?
A lassú mennyire lassú? Most jól meginogtam :) nem nagyon használtam ilyet még, sőt még csak nem is láttam senkinek, fogalmam sincs nekem melxik típus lenne jó, de azt sejtettem, ahogy te is írtad; nem a 30ezrest kell venni az újból, én 50 körül szeretnék áldozni rá. Használtat csak az ország másik végén találtam, mire elmennék ugyanott vagyok kb mer 30e. Majd átrágom, köszönöm a válaszokat
Ismerőseim tapasztalatai alapján zúzóhengeresből csak a nagyon drágák érnek valamit, az olcsóbbak jó eséllyel egy kicsit megtörve átengedik a vékonyabb ágakat. (Lehet persze, hogy a tapasztalat szubjektív, és létezik jó és olcsó zúzóhengeres is.)
A késesek általában 40 mm-ig vannak ajánlva, de természetesen ezt rendszeresen csak a nagyon profik viselik el. 2-2,5 még belefér szerintem egy 50-60 E-s gépnél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!