Pontosan! Mit jelent az, hogy determinált paradicsom? (részletek alul)
Azt tudom,hogy azt jelenti,hogy meghatározott magasságig fog nőni, és nagyjából egyszerre fog beérni rajta a termés.
De engem inkább az érdekelne, hogy az,hogy determinált meghatározza e azt is, hogy adott növény max hány nóduszig tud nőni? Ez csak azért kérdéses, mert ha van egy determinált fajta ami mittudomén, 6 hajtásnál nem nő tovább akkor ha letöri az ember az alsó 2 hajtást praktikusság végett, akkor ott bukok 33% termést is ezzel, vagy nincs ilyen összefüggés?
Elülteted a determinált paradicsompalántát.
Ez nő egyenesen, ameddig a hajtás csúcsán nem hoz egy virágfürtöt.
Mikor már a kis paradicsomok növekednek, akkor a fürt alól valahonnan, egy levélhónaljból, elkezd megint hajtani, és pár levél után a hajtáscsúcs megint egy virágfürtben fog végződni. És így tovább, ameddig a fagy vagy fitoftóra el nem viszi.
Hogy mit törnél le, azt nem értem.
Ha túlságosan nőne, soká jönne a fürt, akkor igen, le lehet törni, mert hajtani fog újat. A szárról is le lehet törni az oldalhajtásokat, de ha sokat törsz le, akkor csökken a termésed.
Itt semmi ilyesmit nem ír, amit te állítasz.
Itt levelekről meg fürtökről ír, nem hajtásokról.
valóban. :) nálam volt egy kis fogalomzavar. Én úgy tudtam,hogy az (is) a hajtás amin maga a termés nő, tehát a fürt. Bocs a hibás kérdésért. Mentségemre legyen,hogy hobbi kertész vagyok :)
Végül is a kérdés az akart lenni, hogy ha az alsó 2 fürtöt leszedem akkor az 6-2 fürt lesz -e.
Bár még egy kérdés is felmerült bennem. Akkor a hónaljhajtások is úgy működnek,mint a főhajtás? 6 db fürt lesz azon is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!