Miből lehet megállapítani, hogy mennyi idős az aloe verám?
Azt olvastam több helyen is, hogy csak 5 éves kor után szabad használni az aloe verát, mert előtte mérgező ("Az aloe verát csak 4-5 éves korától szabad használni, korábbi éveiben még csak mérgező anyagokat tartalmaz.").
Hogyan lehet megállapítani a korát?
"... a levélben található gél csak az ötödik évtől használható sebekre, égési sérülésekre, rovarcsípésre, korábbi éveiben mérgező anyagokat tartalmaz."
Lehet, hogy van ilyen dolog, de tekintve az Aloe vera népszerűségét, ha ez valós dolog lenne, akkor szerintem olyan sokan tudnának róla, hogy már tízen megírták volna itt a részleteket.
Inkább azt tartom valószínűnek, hogy valaki félreértett valamit, aztán a többiek meg lemásolták. A Wikipédián én is olvastam már olyant, amiről konkrétan tudtam, hogy nem igaz. Nem csak szakértőknek szabad oda írni, hanem gyakorlatilag bárkinek.
Igaza van az elsőnek, 5 éves levél nem nagyon létezik. Vagy ha mégis, annak fél méteresnek kell lenni legalább.
(A Femina cikkében egyébként nem is Aloe vera van a fotón, hanem egy másik Aloe-faj.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!