Hogy lehetne megmenteni ezt a kis növényt? cdn. Shopify.com/s/files/1/0574/6309/files/aloe_fbaee346-1905-495 2-b9c0-6973bd428270_medium. Png? 21156
A következő a történet:
Hónapokkal ezelőtt kaptam az egyik kolléganőmtől egy aloe vera szerű kis növényt (linken látható), amelynek egy beáztatott szalvétába volt csomagolva a gyökere. Én magam férfi létemre ugye soha nem neveltem növényt, de ezt most elfogadtam. A kolléganőm azt mondta, semmit nem kell vele csinálni, csak beletenni földbe, és majd meggyökeresedik.
Találtam otthon egy cserepet, amiben volt föld, emlékszem, egy régi növény volt benne egyszer, abba belenyomtam, és vártam, de semmi nem történt, a növényke nem nőtt, hanem egyre kisebb lett és egyszer csak azt vettem észre, hogy száradnak el a levelei.
Ekkor eszembe jutott, hogy talán györekeztetni kellett volna valahogy. Úgyhogy kivettem a földből, és beleállítottam vízbe, de akkor már olyan kicsi volt, hogy alig 2 mm vízben állt. Gyökere nem volt semmi. Abban állt egy pár hetet, de semmi nem történt, csak azt láttam rajta, hogy kezd "elvizesedni" az egész, féltem, hogy elrothad, ezért onnan is kivettem, visszadugtam a földbe, és magára hagytam, gondolva, nem tudok már mást tenni vele, lesz ami lesz.
Egy jó ideig, talán két hónapig vizet sem kapott, meg voltam győződve, hogy vége, és most vettem észre, hogy még él. Két nagyon kicsi kis "levélkéje" van, de már az is szétesett.
Mit csináltam rosszul? (Tudom, sok mindent), de mit lehetne még tenni? Ha ennyi ideig kibírta, az dicséretes, úgyhogy gondoltam csak fel lehetne éleszteni valahogy.
Kérek mindenkit, aki ért a növényekhez - mint ahogy az eme írásomból kiderült, én nem vagyok egy csodakertész - írjon valami jó tippet!
Köszönöm!
ez volna az, csak az enyém nem ilyen dús ugye eleve, hanem csak két "levele" van. Most kaptam egy fülest, hogy ültessem át új földbe, neki megfelelő méret cserépbe (nagyon nagyban van).
cdn.shopify.com/s/files/1/0574/6309/files/aloe_fbaee346-1905-4952-b9c0-6973bd428270_medium.Png?21156
Jól írja az előző, Haworthia. Meg azt is jól írja, hogy telelteti.
Viszonylag kicsi cserépben tartsd, nyáron nagyon világos helyen, 2-3 hetente nagyon öntözve (amennyit fel tud venni a cserép, maradékot leöntve), télen 0-15 fok között, teljesen szárazon (ill. 15 fok közelében néha enyhén lehet nedvesíteni). Nekem is van vagy 7-8 variációja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!