Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szoktak-e lemosó permetezéssel...

Szoktak-e lemosó permetezéssel védekezni a szőlő lisztharmatos és peronoszpórás fertőzése ellen?

Figyelt kérdés

Úgy terveztem, hogy szőlőlugasomat lepermetezem még a rügyek megjelenése előtt, hogy a vegetációs időszakban minél kevesebbet kelljen permetezni. A tőkét, az ágakat, a vesszőket drótkefével megtakarítottam a hámló vagy a zöld színű kéregelszíneződésektől.

A Thiovit szert alkalmaznám, ám ahogy a tájékoztatót elolvastam, azt látom, hogy az alkalmazási időpontot kisleveles állapotban ajánlják.

Rosszat teszek-e, ha mégis most kezelem meg a szőlőt? (Az ajánlott időszakban úgy néz ki, nem lesz alkalmam)

2016. márc. 22. 10:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
A Nevikén Extrát szőlőben vegetációban nyugodtan ki lehet juttatni, megelőző jelleggel is, ha fennáll a fertőzésveszély, mert mondjuk csapadékos az időjárás. Ha már látjuk a fertőzés jeleit, hetente-kéthetente lehet permetezni vele, melegebb időben lehet nagyobb vízmennyiséget és alacsonyabb koncentrációt alkalmazni. 2-3 % az ajánlott töménység, megnéztem a használati utasítást :)A Nevikénben az olaj tapadásfokozó, és a bordóilénél hatásosabb lesz a szer. Ráadásul az atkák sem szeretik.
2016. márc. 25. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!