Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan kell a jácintot kiültet...

Hogyan kell a jácintot kiültetni? Bővebben lent:

Figyelt kérdés
Most virágzottak el a cserépben. Hol kell elvágni, mennyivel a hagyma felett? Milyen mélyre kell dugni és ki kell-e lógni a földből a csonknak? Valamint ez az idő megfelelő-e rá?
2016. márc. 20. 13:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem még várj a levágással. Felszedni, kiültetni ősszel szokták. Addig tedd ki cserepestül.
2016. márc. 20. 18:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Rendben , köszi.
2016. márc. 20. 18:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Tedd ki szabadba, és ne hagyd kiszáradni, ameddig el nem sárgul teljesen a levél.

Akkor így cserepestől beviszed hűvös helyre, és onnantól nem nézel rá szeptember elejéig. (Esetleg ha leszáradtak a levelek, le lehet szedni őket.)

Ősszel kiszeded a cserépből a hagymát, és földbe teszed úgy, hogy a hagyma csúcsa felett legyen 8-10 cm föld.

De az ideihez hasonló, vagy azt akár csak kicsit is megközelítő virágzás már soha nem lesz, ez idén egy műtrágyákkal speciálisan felkészített hagyma volt, amit te otthon nem tudsz megcsinálni.

2016. márc. 21. 06:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi :-)
2016. márc. 21. 09:24
 5/6 anonim válasza:
Én elvirágzás után rögtön kiültettem őket, úgy hogy csak éppen betakarta a föld. Gyönyörűen virágoztak idén. Anyukám szerint évek alatt lesüllyed majd, ezért időnként át kell ültetni. Ha túl mélyen van, már alig vagy egyáltalán nem virágzik.
2016. ápr. 7. 22:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Van néhány még a kertben. Most ássam ki, és ültessem el ősszel őket?
2016. ápr. 8. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!