Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ilyenkor mit lehet szabadföldb...

Ilyenkor mit lehet szabadföldbe ültetni? Kezdő kertész vagyok.

Figyelt kérdés

2016. márc. 17. 11:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Petrezselyem, borsó.
2016. márc. 17. 13:41
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

ott a gúgli..

beírod, hogy teendők a kiskertben, és lesz vagy ötvenezer találatod...az első tízből mindent megtudsz.

tudod...a gúli a barátunk.

egyébként mit szeretnél, milyen a talaj, fel van e ásva, locsolható e?..stb..

2016. márc. 17. 18:41
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen ott a gugli.EL is ültettem a retket, borsot, répát,amit ír,mikor a szomszéd átszól,hogy korai még.

Még a gugli is többféleképp írja,ezért voltam kiváncsi a tapasztalatokra.

A föld fel van ásva,víz van bőven.Agyagos kötött a talaj.

Egyébként a boltba ahol vettem a vetőburgonyát,ott is megkérdeztem,hogy ezt mikor kell ültetni,egyik eladó azt mondta hogy március elején, a másik mondta hogy március végén.

Majdnem össze vesztek.

2016. márc. 18. 08:13
 4/9 anonim ***** válasza:

A szomszédot küldd el a πcsába, nem ért hozzá.

A borsó, répa, zöldség, retek, saláta, hagyma konkrétan azok a növények, amiket már február közepe táján is földbe lehet tenni, ha alkalmas rá a talaj (fagyzugos helyek kivételével). Március közepéig mindenképpen illik ezeket elveteményezni.

Ha a talaj nem fagyos, meg nem is fenyeget az átfagyás veszélye, akkor a krumplit nyugodtan lehet március elején ültetni, semmi baja nem lesz a földben. De mivel olyankor még hideg a talaj, különösebb haszna se lesz a dolognak.

Én március 20-25 között szoktam.

Így is előfordul néha, hogy egy májusi fagy lefagyasztja a szárakat, de a föld alatti rész nem károsodik, egy hét alatt ugyanolyan szár fejlődik. (Régen mindig április 4-én ültették a népek, mert az piros betűs ünnep volt, és mindenki ráért.)

2016. márc. 18. 17:33
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönön a választ.

Akkor ma elültetetm a krumplit is.

2016. márc. 19. 08:30
 6/9 anonim ***** válasza:
A hagymafèlèk berohadbak az agyagos talajba ha túl vannak gondozva...víz ügyileg...de mèg lehet hogy anèlkül is.
2016. márc. 19. 15:22
 7/9 anonim ***** válasza:

a gúglit azért írtam, mert a találatok közt majd szemezgetsz, és eldöntöd, melyik a szimpatikus, és miért..a szomszéd nálam is mond akkora marhaságot, nem kell rá figyelni...elég ha ő figyel.

egres, ribizli, rebarbara, torma,(évelő)fűszernövények is szóbajöhetnek..

2016. márc. 19. 16:15
 8/9 A kérdező kommentje:

Remélem kibírják a hagymák.Majd meglátjuk.

Na igen a szomszédok aztán sasolnak rendesen.

A rebarbarát bent palántának ültettem,kb 6-7 cm magas.Így is ki lehet ültetni?

Jó lenne mert nem foglalná a helyet.Próbálkozom a palántázással is.Paprika paradicsm stb.

2016. márc. 19. 16:47
 9/9 anonim válasza:
van amit már február végétől elvethetsz ha kedvező az idő, általában március elejétől legkésőbb. amint rá lehet menni a talajra és nem ragad, a petrezselyem, retek, borsó, sárgarépa elvethető, a vöröshagyma, áttelelő fokhagyma(ha ősszel elmaradt), a télálló saláta is szétpalántázható most már. A burgonya április elejétől vethető, a bab, tökfélék, uborka, kukorica csak május elejétől vethető.
2016. márc. 28. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!