Kezdőoldal » Otthon » Kert » Most vettem cserepes mentát....

Most vettem cserepes mentát. Mit kell tudnom?

Figyelt kérdés

Vettem a virágosnál egy cserepes mentát, és vettem flóra 20 literes virágföldet. Van cserép amibe átültethetem ( 2x akkora mint a mostani), és mint írtam vettem virágföldet is.

Kérdéseim az alábbiak:

-Milyen gyakran kell öntözni? Konkrét választ várok, ill. általában 24°C van a szobámban

-Hogyan kell vágni, valamint milyen időközönként? Egy videó jól jönne:)

-Baj lenne ha kitenném a délre néző szobám ablakába?

-Kezdő "kertész" vagyok, tudnom kell valami fontosat ezeken kívül?

Előre is köszönöm:)

2016. febr. 29. 18:01
 1/6 anonim ***** válasza:
54%

bent meg fog dögleni

Akkor kell öntözni, ha kezd kiszáradni a földje.

Hőmérséklet, levegő páratartalom, légmozgás, levélfelület, növény állapota, ültetőközeg mennyisége/pufferkapacitása alapján talán ki lehetne számítani.

"Konkrét választ várok"

jó várakozást

2016. febr. 29. 20:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom hogy miért kell ennyire fölényesnek lenni. Továbbra is várom a rendes, segítőkész válaszadókat!
2016. márc. 1. 13:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jól írt mindent az első.

Szobában neked nem fog megmaradni hosszú távon. Ez nem szobanövény.

Hogy mennyi víz kell rá 24 fokban, azt akkor lehet esetleg kiszámítani, ha megmondom, hány cm2 a levélfelület, és hány cm3 talajba ülteted, ami konkrétan milyen víztároló képességű.

Ezt senki nem szokta kiszámítani, hanem amikor teljesen száraz a föld teteje, akkor önt rá annyit, amennyit fel tud venni a talaj.

Ha átültetted, tedd ki erkélyre, vagy ahová tudod, a lényeg a szabad levegő.

Vágni egyáltalán nem kell. Lehet belőle leszedni, ha szükséged van rá, de ne túl sokat, azaz mindig maradjon elegendő levél a további fejlődéshez (a levél gyártja a szénvegyületeket a növény anyagához).

2016. márc. 1. 13:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Szobában nem marad meg, odakint meg, ha szereti a helyét nehéz kordában tartani. Nálam már kb. két hete megjelentek az idei hajtások, kb. kétszer annyi, mint a tavalyi volt.

Próbáltam évekkel ezelőtt nyárvégén cserepezni egy részét, hogy télre is legyen friss, de a kinti tovább friss maradt.

2016. márc. 1. 14:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Mindig nyitva van az ablakom vagy bukóra, vagy pedig teljesen. Fűtés sosincs bekapcsolva, átlagban ennyi a hőmérséklet. És ha még számít tetőtéri szobában lenne. Szerintetek így mennyi esélye van a "túlélésre"?
2016. márc. 1. 19:58
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szobában ne tartogasd. Inkább felhasználásra szánják a cserepes változatot, néhány hetet talán kibír, de inkább csak vegetálni fog szegény.

Ha van erkély vagy kert, oda ültesd ki - kertbe inkább csak leásott cserépben, vagy kb kiirthatatlan lesz és túlszaporodik.

A felső leveleket szabad leszedni, elég gyorsan visszanő. De a teljes kopasztást nem bírja nyilván. Kézzel letéped és kész, nem kell túlbonyolítani.

Félárnyékos helyre helyezd, mert a direkt nap megégeti könnyen és kiszárad. Locsolni gyakran kell. A száraz levegőt sem szereti.

2016. márc. 1. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!