Kinőtte ez a kövirózsa a cserepét?
Hát igen, a kövirózsa igényli a minél több tűző, perzselő napfényt, amit csak kaphat hazánkban. Melege van, tehát a biológiai folyamatok felgyorsultak benne, de nem kap elegendő napfényt, hogy a biológiai folyamatainak eleget tudjon tenni, ezért nyúlt meg. Így próbál minél több napfényhez jutni, hogy megnöveli a fényelnyelő felületét.
Talán még segíthetsz rajta, ha kiteszed kültérre, ott a hideg miatt lelassulnak a biológiai folyamatai, és talán kihúzza még tavaszig, a napfényes időkig.
Ez nem kövirózsa, inkább valami Echeveria lehet (a fényhiány miatt torzult állapot miatt nem vagyok biztos benne), de amúgy jól írják, rosszul tartod. Az ilyesmit télen világos, fagymentes helyen kell tartani félszárazon, és csak időnként emelkedhet a hőmérséklet 15 fokra, különben ilyen ronda lesz.
A cserepe egyáltalán nem kicsi neki, nagyjából most az ideális, a pozsgásokat nem szabad túl nagy edénybe tenni. Plusz a kaspót vagy mit dobd el messzire, mert amiatt nem tud elfolyni a felesleges víz, ami a fényhiányon kívül hozzájárult a jelenlegi állapothoz, sőt kirothadást is okozhat.
# 4
Fölötted írtam ugye, hogy ez nem kövirózsa. Az 101 %.
Igaz, Echeveriát írtam, de így nézegetve, mégis valószínűbb, hogy valami Haworthia-féleség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!