Ha a vetőmag csomagolásán nincs feltüntetve, hogy F1, akkor egész biztos nem hibrid? Van rajta azonosító, kisz. Eng. Sz. , reg. Sz. , ezek mit jelentenek?
Megvettem a magokat a héten, egyik-másik elég sokba került.
Pl. kaliforniai paprikából nem is volt kis csomagos, csak a nagy csomagos jó drágán, de sebaj.
Ha biztosan nem hibrid, akkor megőrizném majd a magjait, hogy ne kelljen évről évre megvenni. (persze csak ha szép, egészséges, finom lesz)
MIt jelentenek ezek a számok a csomagoláson?
7 csomag magot vettem, és csak kettőn van az F1 jelzés, létezik, hogy a többi nem hibrid?
létezik
kiszerelés, engedély és regisztrációs szám
Így van, ami hibrid, arra garantáltan ráírják, hogy F1, mert így többet lehet kérni érte. :)
De ha több fajta azonos fajú v. rokon növény kerül egymás közelébe, akkor jó eséllyel átporzódnak, és már nem ugyanolyan lesz a fogott magból kikelő növényed.
(Kivéve mesterséges megporzás esetén, vagyis ha közvetlenül nyílás előtt egy darab vattát kötözöl a bimbóra, aztán ha már ki kellett volna nyílnia, a vattát levéve megporzod a virágot a saját fajta virágporával, aztán visszarakod a vattát, a virág normál hervadásának idejéig.)
Azok a számok nem neked, mint felhasználó vannak odaírva, hanem azonosítás, "hatósági" ellenőrzés céljából.
Ami téged érdekel, az a mennyiség, csomagolási és lejárati dátum.
Na meg a fajta.
Komolyabb forgalmazók a tasakra még a csíráztatási teszt idejét és eredményét is feltüntetik.
OK, akkor az számomra semmit nem mond.
De az ár épp fordítva van, a hibridek olcsóbbak.
Mi alapján mondom?
Egyszerű hobbikertész vagyok, nem szakember. Szívesen csinálom, saját tapasztalatot szerzek.
Egyszerűen az alapján mondom, amit látok.
Nem végeztem kutatásokt, de látom, hogy a boltokban 39 Ft-ért már van hibrid.
A jobb fajták meg 5x-10x ennyibe kerülnek.
Mivel a csomagolásról nem sok minden derül ki - ahogy azt itt is leírtátok - még ha akarok, sem tudok több információt begyűjteni a magokról.
Azért érdeklődtem, hogy a számoknak van-e jelentésük, mert akkor neten megnéztem volna, hogy melyik mit takar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!