Kezdőoldal » Otthon » Kert » A paprikát miért kell kettesév...

A paprikát miért kell kettesével ültetni? És a piacon is miért csak így lehet megvenni a palántát?

Figyelt kérdés
2016. jan. 31. 11:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Kelleni nem kell kettesével, csak érdemes, főleg, ha maga termeli az ember a palántát, és van bőven.

Egy dupla tövön másfélszer annyi terem, mint a szimplán. (Persze, csak ha van neki elég tér, tápanyag, víz.)

Ha az egyiket kirágja valami jószág, vagy kitöri a vihar, akkor is marad még egy.

Az valami divat lehet felétek, hogy kettesével lehet megvenni a palántát, felénk ilyen nincs.

2016. jan. 31. 11:43
 2/4 A kérdező kommentje:

első körben én is erre gondoltam, de akkor ezt bármire rá lehet mondani: pl. 2 paradicsomtövön több lesz, mint egyen, stb.

a debreceni virágpiacon vettem tavaly, idén magról fogom nevelni őket.

csiliből 5öt kértem, gondoltam, bőven elég lesz az.

mondta az árus, hogy úgy nem adja, csak párosával.

végül csak 4-et hoztam el, de azon annyi lett, hogy 2-3 évre elég lenne.

2016. jan. 31. 11:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

a paprika palánta elég gyenge, és késöbb hozzá mérten a termés is elég nagy, a két palánta meg erősebb szárt jelent, mert egymást támogatják, egyébként egy szél is gyorsan kitöri.

a páros ültetés végett adják-veszik általában kettesével, talán van ahol ezért törvényszerű, mert mindig így csinálják.

2016. jan. 31. 13:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagy kertészetekben bizony egyesével ültetnek mindent A kis háztájiban meg azért 2 őt,mert ha netán az egyik kiveszne,akkor ne maradjon üresen a helye. 1 növénynek mindig több tápanyag jut azonos helyen,mint 2 nek .

Az árusnak meg az a fontos,mennél többet el tudjon adni .

2016. jan. 31. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!