Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit tudok tenni, ha a szomszéd...

Mit tudok tenni, ha a szomszéd a kertek határára kinyithatós kerítést épített? Képek lent

Figyelt kérdés

Azért csinálta, hogyha nem vagyunk ott át tudjon menni hozzánk engedély nélkül. Gondolom én nem cserélhetem ki a kerítésüket, de az én udvaromban valamit tehetnék oda vagy lezárhatnám. Hogyan tudnám ezt megtenni?

[link]

[link]

2016. jan. 26. 12:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
64%
Nem akar az szerintem hozzád menni. Volt valahol elfekvőben egy kapuja, és odatette kerítésnek. Nem akart költeni rá. :)
2016. jan. 26. 15:46
 12/20 anonim ***** válasza:
64%
Ha a szomszédnak nincs ott területe akkor a kerítés miért nem a ház vonalában van?
2016. jan. 26. 16:53
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
Szomszéd ha elmegy otthonról, hegeszd le a zsanért a kapun, csukott állapotban. Ha szól érte, biztosítsad felőle, hogy bármikor átengeded a házfalán karbantartást végezni, de a TE kapudon, és olyan időpontban, amit ő előre leegyeztet, vagy egyéb módon tájékoztat téged, hogy tudjál róla.
2016. jan. 26. 17:40
 14/20 anonim ***** válasza:
67%

Akár birtok háboritásért fel is jelenthetnéd .

Egyébként meg minden kapunak, mérettől függetlenül befelé,a saját területre kell nyilni .Ez is egy előirás .

2016. jan. 26. 18:07
 15/20 A kérdező kommentje:
Mar feljelentettuk oket birtokhaboritasert a jegyzonel volt szembesites is az eredmenyt majd levelben kikuldik, valoszinuleg nem sokat ertem el vele. HA valakit erdekel privatban leirim, hogy pontosan mivolt, kisse bonyolult. Koszi a valaszokat Ja es ezzel a keritessel a jegyzo nem tudott mit kezdeni, mert egy evnel regebbi sajnos
2016. jan. 26. 21:23
 16/20 anonim ***** válasza:
61%

Igen, a konkrét kérdésre: jó ötlet leütni bármi vasat, ami nem engedi kinyílni a kaput felétek.

Viszont amit írtál: Alapból a házfalat nem szabad a telekhatárra tenni, mert akkor a tető széle már a te telkeden lenne. Úgy szokás építkezni, hogy a tető széle legyen a telekhatáron, ebből adódóan a házfal meg bentebb egy fél méterrel vagy valamennyivel.

2016. jan. 26. 22:17
 17/20 anonim ***** válasza:
50%

Mintha csak a mi szomszédunkról beszélnél :D Igaz hogy hulla sz*r volt a kerítés mert anyámék nem használták a telket 15-20 éve szinte de Ő azt gondolta hogy fogja magát és a mezsgyére épült házának falához besétál mert ő most karbantartja.Csak mert kitalálta neki van még ott 1 méter telke!Holott '94 be vettük a telket így alapjáraton nem értem mai napig hogy azóta miért most lett 1 méterre igénye.Szóval fogta magát és ott tett vett totál vakolattal összecseszve a földet.Amikor meg meglett kérve hogy ugyan már haladjon mert ezt le kellene egyeztetni ha szeretne vmit vérig volt sértődve. Ezután az eset után és még oly sokszor elmondtam neki hogy semmi gond ha birtokot sért csak vállalja a felelősséget ,mert nem tudom mit szólt volna ha miután elkeztem használni a telket és a kutya is jön velem (pit) éppenséggel megkóstolja a saját hülyesége miatt.

Eztán jött a nyáron csinálgatom a kertet ültetgetek stb és kukkol!!!Egész nyáron nekem volt kínos hiába odaszóltam többször hogy bakker sajátomba szeretnék kicsit egyedül lenni nem ugy hogy folyton leskelődik mint egy beteg állat.Ennek nem lett vége fogtuk igaz hogy gyorsban és így ronda lett de lepaláztunk,mert folyamatban azt hallgatta férjem hogy már nem akarok a kertbe menni mert nekem esik rosszul az öreg pillantása.Természetesen palázást se hagyta szó nélkül.

2016. jan. 27. 15:11
 18/20 anonim ***** válasza:
81%
Egy jó kutya csodákra képes.
2016. jan. 27. 16:51
 19/20 anonim ***** válasza:
34%
16 ez nem igaz. "népszokás" lehet ugyan elhagyni valamit, de egyáltalán nem kell, az eresz 50 centire átlóghat a szomszéd területére, ereszcsatornával szerelni kötelező és a "lefolyást" a saját telkünkre kell vezetni.
2016. júl. 6. 21:18
 20/20 anonim ***** válasza:

Előző: tudnád linkelni ezt a jogszabályt?

Úgy 30 éve építkezett a szomszédunk, és az építési engedélyt csak úgy adták ki neki, hogy az eresz legyen a telekhatáron. De mivel nagyon keskeny a telke, ezért hogy autóval be tudjon járni rendesen, megkérte nagyapámat, hogy "illegálisan" a telekhatárra tolhassák a házfalat, így a tető kiugró része már a mi telkünkön van.

De ez is a logikus, hogy ne lehessen a házfalat a határra tenni, mert a tető a szomszéd ház része, és mi jogon rakná a szomszéd a házát az én telkemre? Ha én szeretnék bármit kezdeni a telkemnek azzal a részével, akkor miért lenne elsőbbsége a szomszédnak?

Hogy esővíz nem jöhet az én telkemre, az természetes, mivel még az esővizével sem jöhet át a szomszéd az én birtokomra.

2016. júl. 14. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!