Saját telken álló fákat kivághatok engedély nélkül?
pl.: 3m-es fenyőfa, v. gyümölcsfák. Engedély kell a kivágásukra?
családi ház építési miatt kellene a hely..
#12 - Attól függ hol az a telek: lehet olyan helyen, ahol valamilyen tiltás alá esik a fák vagy legalábbis kijelölt fajok/példányok kivágása.
Ezért kell már ingatlanvásárlás előtt megnézni a helyi rendeleteket és rendezési tervet.
"Nem is értem amit itt többen állítanak."
Ha én nem értek valamit, akkor megpróbálok a neten utánanézni.
Most itt Bp. XIII. kerületet dobta ki nekem először a gugli a tiltással rendelkező területek közül, így ezt hozom példának, 5 percbe nem telt összeszedni.
A kerületben nem szabad ültetni (magánterületen sem):
zöld juhar, nyír, páfrányfenyő nőivarú egyede, eperfa, kanadai hybrid nyárfajok. Bármi mást ültethetsz a kertedben.
Élet- és balesetveszély elhárítása, plusz egy-két egyéb ok kivételével magánterületen tilos kivágni önkormányzati engedély nélkül bármilyen fajtájú fát, ami nem gyümölcsfa. Viszont a rendelet szempontjából nem minősül gyümölcsfának: diófa, szelídgesztenyefa, mandulafa, eperfa és díszfának nemesített gyümölcsfák, vagyis ezek kivágása is engedélyköteles.
Ez csak egy példa, máshol másként van szabályozva.
Az adatokat innen vettem:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!