Kezdőoldal » Otthon » Kert » Érdemes tavasszal istállótrágy...

Érdemes tavasszal istállótrágyát szereznem, és bedolgozni a földbe (veteményes kiskert), vagy csak ősszel van értelme? Kárt okozhatok vele?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy pl. nincs ideje lebomlani, ha márciusban beforgatom, és áprilisban palántázok vagy magot vetek.

A nagy ammónia-tartalom esetleg megégetheti a kis gyenge gyökereket, és ezáltal elhalhatnak?

Ősszel nem volt lehetőségem szerezni, így semmi trágya nincs a földben.

És őszintén szólva szívesebben használnék valódi trágyát, már ha tudok szerezni, mint műtrágyát.

Csak a valódi trágyánál nagyon félek a pajortól, lótetűtől, ami nagyon szeret áttelelni a trágyában.

Az én kertemben szerencsére nincs ilyesmi, még sosem találkoztam vele, és nem akarom megfertőzni, mert utána sosem írtom ki.

2016. jan. 24. 17:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
több száz kiló a kis veteményesembe? :O
2016. jan. 25. 13:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Hát igen, ez nem olyan tömény valami, mint a műtrágya. Abból 5 kg körüli mennyiség tartalmazna ennyi hatóanyagot.

Én rendes (nedves) istállótrágyából 10-15 kg-ot szántatok be m2-enként - ha sikerül szerezni, akkor 2 évente.

Ezt mondjuk nem írtam külön, a zsákos a víz hiánya miatt sokkal töményebb súlyra nézve, abból csak fele kell, mint nedves érettből, de hát az így is nagyon drága szerintem.

2016. jan. 25. 14:57
 13/14 anonim ***** válasza:
(Most látom, hogy délelőtt nem a saját nickem volt beléptetve, nem itthonról írtam.)
2016. jan. 25. 15:00
 14/14 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van. Én is keveselltem, de mivel nem ismerem, nem akartam butaságot mondani, úgyhogy az ajánlott mennyiséggel számoltam.

Én a 750 m2 fóliasátorba 100 mázsát szoktam tenni, de nem zsákost. Meg én 200Ft/q áron veszem, de érdekes lenne ilyennel is trágyázni. Ehhez már aranyrudakat kéne termelni.😂

2016. jan. 25. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!