Van egy Robi 56-os rotakapám. Hogy tudok féket, kuplungot rá tenni? Mert ha elindítom a motort egyböl elkezd forogni a hajtómű is! Milyen alkatrészek kellenek hozzá?
Már tegnap is írtam, hogy ez nem valós kérdés, mert kuplung nélküli rotakapát még soha nem gyártottak, féket meg nem lehet (nem is szükséges) rászerelni, mert magától leáll a forgása, amint megszakad a dörzskapcsolat.
Csak valami ostoba moderátor, aki még életében nem látott rotakapát, kitörölte ezt a választ, nem tudom, miért ezt, és miért nem a kérdést.
Nyilván más válaszolók is ki lettek törölve, mert egy ilyen alapvető dologgal rengetegen tisztában vannak, csak a törlés lehet az oka, hogy itt nincs válasz.
Nem a hajtóművel van gond, hanem mint írtam előzőleg is, a kuplungrugók vannak eltörve vagy nagyon kinyúlva. A felső rész alján látod őket. 100 Ft darabja.
A motornak ehhez nincs köze, csak a kuplungnak.
Nem lehet, hogy túl nagy az alapjárat, azért kapcsol a kuplung?
(Új kuplungpofákkal hamarabb kapcsol amúgy.)
Ha nem alapjárat-probléma, és a rugók is újak, akkor meg kellene mérni egy tolómérővel egyrészt a kuplungpofákon a külső átmérőt, az alsó harangon meg a belsőt. Hátha ebből kiderül valami, pl. hogy szoros az illesztés.
Vagy még egy: a régi kuplung részeinél nincs félrekopás? Mert ha mondjuk a tengely el van görbülve, és egyik oldalon állandóan fog, akkor is viheti kissé a hajtóművet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!