Kerti tóba kötelező szűrő?
Figyelt kérdés
Kerti tavat szeretnék csinálni de nem szeretnék rakni bele szűrőt.
Csak dísz tó nincs benne hal csak növények.
Algásodni fog e?
1db 5W 240L/óra szivattyú van benne
2 db lámpa
és növényeket nem tudom milyet érdemes beletenni
hány méter kell legyen hogy bios legyen ne keljen szűrő
2016. jan. 12. 19:22
1/5 anonim válasza:
Kell, mert hamar tele lesz mindenféle gazzal és megtelepednek benne a szúnyogok meg minden féle vízi lárvák, aztán nyáron az egész kert zümmögni fog
2/5 anonim válasza:
Kötelezőnek nem kötelező, ha nem zavar, hogy rövidesen tó helyett egy büdös pocsolyád lesz. :)
A természetes tavak vize cserélődik, valamelyik folyó vagy patak vize táplálja őket. Mivel ezt otthon nehezen tudod megvalósítani, ezt a természetes tisztulást váltja ki a szűrés.
3/5 anonim válasza:
Algásodni biztosan fog, hiszen a szálló porban is van spóra. Ha mocsári növényeket teszel bele, akkor azok tisztítják a vizet. Tele lesz mindenféle rovarral, örvényféreggel, csigákkal, sőt békával és ebihallal, molnárkával, vízipoloskával, de a mélysége legalább 1 m legyen.
4/5 dirtboy válasza:
a lényeget meg senki nem is kérdezi?
mekkora a tó,hány köbméter vízről van szó?
napos helyen lesz vagy árnyékos?
5/5 anonim válasza:
nekem 3 éve van tavam, és idén készült el teljesen, ami azt jelenti, hogy megfelelő mennyiségű növény és élőlény került bele, illetve egy szökőkút-szivattyú és az eredmény elképesztő volt: egész évben (nyáron 40 fokban is) patyolat-tiszta maradt a víz, élmény volt ránézni. Alga csak minimális mennyiségben volt jelen, de csak a partközelben, azokat kézzel kiszedegettem néha, de a víz nem zöldült be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!