Kerti tóba kötelező szűrő?
Kb olyan 3500-4000 literes. eddig szegény aranyhalak 3 évig vannak benne szűrő nélkül, 1x volt eddig takarítva, akkor fele a víznek ki volt cserélve..
körülbelül mindig aranyhaltápot(nuku zöldség) kaptak, kb 1 hetente etettük őket(aztán persze nem nőttek, mert a tóban lehetetlen, hogy találtak volna annyi kaját), most (mivel a szüleimé a tó), elkezdték naponta etetni. Gondolom ez nem jó, én már szóltam nekik, hogy legalább tegyenek bele sok növényt, hogy valamennyire bontsa le a méreganyagokat+ az alján az iszap bont le valamennyi ammóniát.
A víz persze nem szép átlátszó, a Ph mérő is a maximumot mutatta a skálán, mikor mértem. Keménységmérőm nincs, de már nem is merném megmérni..
nem hiszem, hogy valamennyire boldogok lennének azok a halak.
Mikor a tavasszal a kimért Ph minus-t beletettem a vízbe, hogy csökkentsem legalább 1 fokkal valósággal újongtak a halak, meg kb 3 hetente szoktunk kútvizet önteni a tóba, annak is jobban örülnek, mint a kajának. Egyébként kívülről a tó szép, a szélén nád, meg káka, benne tavirózsa, meg még vannak benne valami növények. Mit lehetne tenni?
A legnagyobb haltenyésztő ajánlotta hogy , nyáron heti egy alkalommal adagoljak a tóhoz köbméterenként 1 mg vízben oldott klórmészt. Nekem évek óta bevált.
A több száz halamat naponta etetem , annyival , amit 10 perc alatt megesznek. A tavat esővízzel töltöm (ereszcsatorna).
A halak szépen nőnek , szaprodnak. Szép a víz is. ( Bár van UV-lámpám is , de nem sokat számít.)
Nekem ez vált be (, már 6 éve).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!