Carmona bonsai fa ápolása?
Eddig nem volt bonsai fám, és a boltban olyat kerestem, ami nem túl igényes. Ezt javasolták az eladók. :) Aztán utánaolvastam, és mindenhol azt írják, hogy nagyon kényes növény.
Az én fám már elmúlt 10 éves, az eladók szerint ilyen idősen már elég strapabírók a bonsai-ok.
Kaptam mellé gondozási útmutatót, aszerint locsolom 1-2 naponta vízbemerítéssel (15 másodpercig).
1-2 napja elkezdte hullatni a leveleit (bár elég dús még így is a lombja). Ez rosszat jelent?
Szia!
Nekem volt, de sajnos elég gyorsan tönkrement, úgy tudom, hogy három dologra érzékeny: egyik a kemény csapvíz, ezért csak lágy vízzel szabad locsolni, másik a fényhiány, sajnos télen a szobában lévő fény kevés neki, ezért plusz megvilágítást kell adni neki, a harmadik pedig a páratartalom, amelyből csak egy szűk tartomány jó neki, a viszonylag magas, de nem őserdei mennyiségű páratartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!