Kezdőoldal » Otthon » Kert » Bonsai ápolás? (Carmona retusa)

Bonsai ápolás? (Carmona retusa)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kaptam egy bonsait, de fajnéven kívül csak pár piktogram volt a papírján és a neten is csak a természetben élő példányokra való leírást találtam.

A kérdésem: hogyan öntözzem? Mennyire vízigényes? Milyen gyakran öntözzem? Mennyi vizet kapjon? Hagyományosan locsoljam vagy spricceljem? Csak a gyökere kapjon vizet vagy a levelei is?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. szept. 26. 14:20
 1/2 anonim ***** válasza:

Ne a faj konkrét igényeivel törődj, hanem keress rá a neten, hogy bonsai nevelése, ennyi. Ha bármi speciális igénye lenne, akkor ezt így hozzáértés nélkül úgysem tudnád biztosítani.

Spriccelni amúgy nem kell, csak normál módon öntözni a földet. Soha ne álljon sárban, legfeljebb nyáron, ha a következő napi öntözésig elfonnyadna egyébként. De az fontos, hogy soha ne öntözd, amikor nem száraz vagy félszáraz a földje.

2014. szept. 27. 06:58
 2/2 A kérdező kommentje:
Koszonom az eddigi valaszt, de szerintem fontos a faj! Ez a harmadik bonsai a csaladban, de az eddigi kettot egeszen maskeppen kellett ontozni. Szoval, kerem, aki tud valamit a fajrol, segitsen! (Ha addig nem talalok semmi infot, jovo heten megprobalok eljutni egy szakuzletbe, de az meg messze van, es hajtba kivancsisag:-)
2014. szept. 27. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!