Hogy tartjátok az orchideát, hogy jól érezze magát, esetleg keikit is hozzon? Nafyin részletesen írjátok le, kérlek!
Figyelt kérdés
Nálam nem szeretnek, mert habár én úgy érzem, betartom a locsolási szabályokat, már többször öntöztem túl őket. Most is ki kellett dobnom az egyiket, mert a gyökerei teljesen elrothadtak, meg a levelei is estek lefele. Ez a növény kb 2 hónapja még úgy tűnt, hoz új szárat, de aztán az is elsorvadt.
Mindig csak akkor locsoltam, amikor már nem volt vizes a cserép, de sajnos sokat költöztettem. Lehet ez a baj? Vittem párás helyre, de ott nem lehetett sokat, mert anyukám nem díjazta, aztán visszahoztam a fűtött szobámba... Októberben pedig egy hűvös (14-17°-os) szobában voltak.
2015. dec. 19. 12:28
1/2 anonim válasza:
Ha Phalaenopsis orchideáról írsz (pillangó orchidea), ami sok léggyökeret hajt, akkor bizony nem kell annyit locsolgatni és nem szabad, hogy álljon a cserép alatti tálkában víz. Valójában nem is locsolni kellene, hanem naponta akár többször vízzel permetezni a léggyökereket (és a cserepet), hogy viszonylag gyorsan felszáradhasson a víz a gyökerekről. Ha ez nem valósítható meg, akkor hetente csak egyszer kell a teljes cserepet vízbe meríteni 20-30 percre, hogy a léggyökerek megszívhassák magukat, utána lecsöpögtetni a maradék vizet a növényről és utána betenni a megszokott helyére. Ezután 1 hétig semmit nem kell vele tenni.
2/2 anonim válasza:
Én hetente egyszer locsolom őket,a vizben áll kb fél órát,majd kiveszem.Nekem a konyha ablakban vannak,nagyon szeretik a helyet,pont most is virágzik 3 is:)1 hónap múlva költözünk kertes házba,félek hogy nem fogják ott szeretni a helyet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!