Ismertek olyan dézsában tartható, bokor méretű, virágzó dísznövényt, amit télre is kint lehet hagyni?
Igen hideg helyen lakhattok, ha már lefagyott a leander.
Ilyen folyamatosan virágzó növény más nem jut eszembe, mint a rózsa. (Edényben, nagy hidegbe azt is szükséges lehet a fal mellé húzni, de ezt egy kerekes szerkezettel is meg lehet oldani, ha olyan nehezek az edények.)
Amúgy csak ilyen egyszer virágzó bokrok vannak, mint rózsalonc, aranyeső, téli jázmin, gyöngyvirágcserje, stb.
azóta nézelődök neten, hogy a kérdésednél eszembe jutott a fagyöngy.
de ha rákerestem, a fagyönyg szóra mindig egy fehér bogyós élősködő növény jött be minden oldalon, ami más fákra tekeredik fel.
szóval helyesen, amire gondolok, az a gyönyörű zöld, kemény fényes levelű, szúrós, piros bogyós: magyal.
ez a karácsonyhoz is köthető, mert nagyon dekoratív, és sokáig megőrzi a szép állapotát.
de nem műanyag. :D
persze csinálnak belőle műanyag díszt is, de a fenyőből is van műanyag.
egy igaz élő növény. szinte biztos, hogy tavasszal beszerzek egyet, úgy beleéltem magam. :)
valamelyik nap láttam egy cikket, hogy a mikulásvirág nem csak szezonnövény, csak sokan nem tudják nevelni, és akár 1,5 méteres bokor is nőhet belőle. és az ilyenkor virágzik, piros v sárga. megpróbálom megkeresni a cikket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!