Cefrét szabad eladni?
A helyi ingyenes hirdetési újságban mindig árulják, a NAV meg szerintem mindig le is csap rájuk. :)
Őstermelőnek ugye feldolgozott terméket nem szabad árulni, másrészről pedig mivel a cefre alkoholt tartalmaz, ezért már talán a jövedéki törvény is vonatkozik rá.
Nem jól gondolom?
Köszönöm a válaszokat.
Keresgéltem a neten, semmilyen felsorolásban, ami az őstermelő által eladható árukat sorolja fel, nem olvasható a cefre. (Pl. a must és a bor igen.) Ebből az következik, hogy eladása illegális. Hogy milyen jogcímen, az mindegy is.
Utolsó: nem 50 l, hanem 86 l 50 fokos pálinka főzhető háztartásonként.
Most egyébként jól rá...tak, akik az évi 1000 Ft-os otthoni főzést elhitték, és bejelentették a főzőjüket. :)
Tudok egy csomó embert, aki eddig is bejelentés nélkül főzte, meg ezután is úgy fogja, de a szomszédok nem jelentik fel, mert akkor az övéket nem főzné ki. :)
Ha több időm lenne, akkor én is így főzném, de sajnos időhiány miatt kénytelen vagyok főzdébe hordani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!