Benzines fűnyíró téliesítése?
Tudom, ezt szokták mondani, hogy le kell engedni, de ez inkább a régi olajokkal kevert benzineknél volt szükséges, mert azok úgy beleragacsosodtak télen a porlasztóba, hogy csak nitrohígítóval lehetett kiszedni. Viszont a modern, nem túl olcsó kétütemű olajok már nem ilyenek.
Nekem vannak rotációs kapáim, motoros kaszáim, fűrészeim, permetezőm, szivattyúm, és már vagy 10 éve semmiből nem szedtem ki a benzint (először feledékenység folytán), de még nem volt ebből gond. Amiben 10 hónapig benne áll a benzin, az is indul rendesen, legfeljebb nem első-második rántásra, mint szezonban, hanem 5 vagy akár 10 rántás is kell, ha teljesen kiürült a rendszer, de onnantól megy rendesen.
Fémházú fűnyírónál a benzin leengedésénél fontosabb a fűnyirkalék teljes eltávolítása, mert magába szedi a párát, és erősen rozsdásít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!