Már beérhetett a csicsóka?
Figyelt kérdés
Most ültettem először, még nincs tapasztalatom vele.2015. okt. 23. 22:00
1/5 anonim válasza:
Én is idén ültettem először, szeptemberben próbaként kihúztam egy szárat, de csak egy gyökér volt, gumó még nem. A szakirodalom szerint októbertől lehet felszedni és folyamatosan egész télen ki lehet húzni, fagymentes napokon. Nem tudom, hogy az enyém miért nem fejlődött. A jövő héten újra kihúzok egyet, kíváncsi vagyok az eredményre.
2/5 anonim válasza:
Már közel vannak a fagyok, ilyenkorra nagyjából beérik a csicsóka. Tárolni nem nagyon lehet úgy, mint a krumplit, megfonnyad, úgyhogy csak friss fogyasztásra érdemes kiszedni.
Csak nyár legvégétől kezdi fejleszteni a gumókat.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi!!!
2015. okt. 24. 09:34
4/5 anonim válasza:
Sok fajtája, többféle típusa van a csicsókának is.
A korai érésű az már szept közepén teljesen beérik.
A késői érésű az 1-2 hónappal később.
Amíg zöld a szára, addig még tudja növeszteni a gumókat.
A szárból visszaszívja a hasznos cuccukat és azzal is növeli a gumót.
De nagyjából a kései érésű is szedhető már.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi!!!
2015. okt. 25. 20:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!