Gyümölcsfa-telepítéssel kapcsolatban kérnék segítséget?
Kaptam két kis meggyfát, kimaradt az ismerősömnek.
Mi az a piros műanyag féleség a tetején? Mintha visz vagy nem is tudom mi lenne. Mi célt szolgál?
Ilyenkor, amikor ősszel telepítjük, kell metszeni, vagy majd tavasszal? Elég rövidek az ágak, 10-15 centi. Ezeken van a piros réteg.
Permetezni kell ilyenkor?
Ültetés után belocsoltam, több locsolás kell neki? Elég nedves a föld, mivel már 1-2 hete esik az eső.
Innentől tavaszig lesz bármiféle teendő velük?
Úgy értettem, ami a 3-4 db félarasznyi ágat nem bírja el, hanem leszárad, mint a szakképzett és hozzáértő kolléga írta, azt nem érdemes elültetni.
Szóval, aminek abszolút nincs gyökere. De ezek a 20-30 centisek megfelelőek, két méteres gyökérrel nem tudnák kiszedni, meg te sem tudnád elültetni.
Az egészséges csemete egyébként rendes földben és rendesen elültetve meghökkentően kevés gyökérrel is megmarad.
Idén egy szilvaoltványomat olyan szerencsétlenül sikerült kiásnom, hogy lehasadt a gyökere, csak pár szál 1 mm-es gyökér maradt a törzsön. Összeadva úgy 20 cm hosszban.
Mivel már ki is volt ásva a helye, úgy gondoltam, mégsem dobom el (mint először akartam mérgemben), hanem elültettem, jól beiszapoltam. Nyáron az aszályban 6-7 alkalommal öntöttem még rá egy kis vödör vizet, mostanra van vagy 8 ága, a nagyobbak 40 centisek, jövőre már rendes kis fa lesz, ha ilyen szépen nő tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!