Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen a kútvíz minősége?

Milyen a kútvíz minősége?

Figyelt kérdés
Van egy ásott kutam. 7m-en van az alja. Kb. 15 éve biztosan nem volt használva.Persze inni nem akarunk belőle, de honnan tudhatom meg, hogy pl. akár veteményt és/vagy gyümölcsfát és/vagy füvet lehet vele locsolni? Tudom, vizsgáltassam be. Pl. Hallottam valami szappan tesztről, amivel meg lehet nézni a keménységét. Na ilyesmire gondolok.
2015. okt. 4. 09:57
 1/8 anonim ***** válasza:

A házi "szappan, stb" tesztek semmit sem érnek, csak babona az egész.

Tényleg be kell vizsgáltatni, más megoldás nincs, de egyszer csak kibirod.

2015. okt. 4. 10:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Valószínű ki is kell tiszíttatni, lehet, hogy már feliszaposodott ennyi idő alatt. Esetleg, ha van talajmechanikus ismerősöd, az meg tudja mondani, hogy agresszív-e. Amúgy locsolásra a legtöbb víz alkalmas.
2015. okt. 4. 14:27
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2015. okt. 4. 14:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Ami talajvíz kutaknál a legnagyobb gondot szokta adni az az emésztő gödrök közelsége. Főleg, hogy sokan úgy építették anno direkt, hogy a tartalma szépen elszivárogjon.

Locsolásra, autómosásra ettől még alkalmas lehet. Én azt gondolom, hogy ha kíváncsi vagy, akkor érdemes bevizsgáltatni, ugyanis házi praktikákkal nem fogsz biztos infót megtudni.

2015. okt. 4. 19:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha van valami gyanúd, akkor nincs más hátra, mint sok pénzért bevizsgáltatni.

Amúgy ha nem valami ipari környezetben van a kút, akkor csak elméleti lehetősége van, hogy ne legyen jó a kert öntözésére.

2015. okt. 4. 19:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Nektek is köszönöm a válaszokat!
2015. okt. 4. 20:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem muszáj sok pénzért bevizsgáltatni, ha nem gyerekeket akarsz itatni belőle.

A keménység vizsgálatra is elég egy szappanos kézmosás. Ha ugyanúgy habzik, mint az ivóvíz csapvízzel, akkor hasonló a keménysége is. [Az akkreditált laborban is detergensel csinálják, összerázva habosítják és a kémcsőben a haboszlop magasságát mérik meg.]

E mellett akvarista webshop-okban nézz szét, mert minden mérgező ion kimutatására (nitrát, nitrit stb.) kaható tesztcsík, hogy a halakat bele merd tenni az adott vízbe... Nem egy ökör ára tételek, és rendes leírást mellékelnek hozzájuk.

2015. okt. 5. 16:11
 8/8 anonim ***** válasza:
És persze egy klórmeszes (neomagnol tablettás) fertőtlenítést is megejthetsz, hogy kinyírd a bacikat...
2015. okt. 5. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!