Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kútvízzel feltöltött medencét...

Kútvízzel feltöltött medencét hogyan lehetne vastalanítani?

Figyelt kérdés
Szegeden lakom, a kertben van egy fúrt kút. Ennek a vizével szoktuk megtölteni süllyesztett medencénket. A kút vizét nem vizsgáltattuk be, de kíváncsi lennék, van-e tippetek, hogy mi lehet benne, amitől sárgás-barnás a víz. Én arra tippelek, hogy a vas valamely formája miatt lehet, ugyanis a víz tiszta, teljesen áttetsző, a medence falai is tiszták, tehát nem hinném, hogy alga. (Egyébként sóval és hipóval szoktuk kezelni és eddig bevált.)

2013. aug. 6. 11:10
 1/8 anonim ***** válasza:

Vastalanító berendezéssel .Ha ez csak úgy simán menne,akkor

ez nem lenne gond Erdély nagy részen .Egyébként a vízművek is ilyet használnak .

2013. aug. 6. 11:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Vasas a víz, és klór kell bele,keress rá,hogy mennyi és hogyan
2013. aug. 6. 14:47
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a segítségeteket! Amikor azt mondjátok, "klór", mire gondoltok? :D Vegyésznek tanulok, és számomra nem egyértelmű, gondolom nem vezettek bele klórgázt. :P Olyanról hallottam már, hogy klórtabletta, régen mi is használtuk (pontosabban hypot, sósavat és rézgálicot, klórtabletta mellett), viszont elég drágának találom, és ennél egyszerűbb, "konyhai" megoldást keresek. :P Több helyen ráadásul azt olvastam, hogy a klórtól bebarnul, megfeketedik a víz. Ennek mennyi igazság alapja van? Én még nem tapasztaltam hasonlót (10 éve van meg a medence, viszont 4 év után most használjuk először, házfelújítás miatt.)
2013. aug. 7. 10:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem nincs medencém és nem is lesz,mert sok a macera vele. Pont amiket te írsz,de haveroknál van és van hogy 1 hónapos a víz benne de olyan minta most engedte volna a csapról a vizet bele. Az a tabletta kell bele ,és méri is a mennyiséget a vízben.De pontos adatokat nem tudok. Googlézd ki.
2013. aug. 7. 10:26
 5/8 anonim ***** válasza:

Pontosan a vastartalma miatt nem mehet bele csak úgy lazán a fertőtlenítő tabletta, vagy az oxigénes tabletta.

Kelleni fog egy homokszűrő, utána mehetnek bele a mindenféle tabletták.

2013. aug. 7. 18:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Le van írva már minden itt a GYAK-on is keress rá, megtalálod.

A vasas problémádra az a válaszom, hogy csapvíz. Olyan emberrel már találkoztam, aki három hétig küzdött a vassal és alulmaradt, még olyannal is aki beflokkolta a vizet, kiszűrte a vasat, de olyat aki azt mondta, megérte és újból nekiállna, na olyannal nem.

2013. aug. 8. 01:17
 7/8 anonim ***** válasza:
4-esnek: Igazad van, sok a macera vele. Ha valaki megtanulja rendesen, homokszűrőt alkalmaz akkor a heti 20-30 percet is elérheti az időszükséglet. Nem is való annak, akinek nyűg, teher ez a foglalatosság. Csak olyan csinálja, aki élvezi, vagy a családjának ezzel a kis munkával örömet okoz.
2013. aug. 8. 01:43
 8/8 anonim ***** válasza:

2-nek: Azért ne vezessük félre embertársainkat. A vasra a klór csak a bajt hozza.

Vas-kloriddá alakul és az emberek ilyenkor csodálkoznak, milyen szép barna lett a vizük.

2013. aug. 8. 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!