Kútvízzel feltöltött medencét hogyan lehetne
vastalanítani?
Figyelt kérdés
Szegeden lakom, a kertben van egy fúrt kút. Ennek a vizével szoktuk megtölteni süllyesztett medencénket. A kút vizét nem vizsgáltattuk be, de kíváncsi lennék, van-e tippetek, hogy mi lehet benne, amitől sárgás-barnás a víz. Én arra tippelek, hogy a vas valamely formája miatt lehet, ugyanis a víz tiszta, teljesen áttetsző, a medence falai is tiszták, tehát nem hinném, hogy alga. (Egyébként sóval és hipóval szoktuk kezelni és eddig bevált.)
Vastalanító berendezéssel .Ha ez csak úgy simán menne,akkor
ez nem lenne gond Erdély nagy részen .Egyébként a vízművek is ilyet használnak .
2013. aug. 6. 11:15
2/8 anonim válasza:
Vasas a víz, és klór kell bele,keress rá,hogy mennyi és hogyan
2013. aug. 6. 14:47
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a segítségeteket! Amikor azt mondjátok, "klór", mire gondoltok? :D Vegyésznek tanulok, és számomra nem egyértelmű, gondolom nem vezettek bele klórgázt. :P Olyanról hallottam már, hogy klórtabletta, régen mi is használtuk (pontosabban hypot, sósavat és rézgálicot, klórtabletta mellett), viszont elég drágának találom, és ennél egyszerűbb, "konyhai" megoldást keresek. :P Több helyen ráadásul azt olvastam, hogy a klórtól bebarnul, megfeketedik a víz. Ennek mennyi igazság alapja van? Én még nem tapasztaltam hasonlót (10 éve van meg a medence, viszont 4 év után most használjuk először, házfelújítás miatt.)
2013. aug. 7. 10:16
4/8 anonim válasza:
Nekem nincs medencém és nem is lesz,mert sok a macera vele. Pont amiket te írsz,de haveroknál van és van hogy 1 hónapos a víz benne de olyan minta most engedte volna a csapról a vizet bele. Az a tabletta kell bele ,és méri is a mennyiséget a vízben.De pontos adatokat nem tudok. Googlézd ki.
2013. aug. 7. 10:26
5/8 anonim válasza:
Pontosan a vastartalma miatt nem mehet bele csak úgy lazán a fertőtlenítő tabletta, vagy az oxigénes tabletta.
Kelleni fog egy homokszűrő, utána mehetnek bele a mindenféle tabletták.
2013. aug. 7. 18:13
6/8 anonim válasza:
Le van írva már minden itt a GYAK-on is keress rá, megtalálod.
A vasas problémádra az a válaszom, hogy csapvíz. Olyan emberrel már találkoztam, aki három hétig küzdött a vassal és alulmaradt, még olyannal is aki beflokkolta a vizet, kiszűrte a vasat, de olyat aki azt mondta, megérte és újból nekiállna, na olyannal nem.
2013. aug. 8. 01:17
7/8 anonim válasza:
4-esnek: Igazad van, sok a macera vele. Ha valaki megtanulja rendesen, homokszűrőt alkalmaz akkor a heti 20-30 percet is elérheti az időszükséglet. Nem is való annak, akinek nyűg, teher ez a foglalatosság. Csak olyan csinálja, aki élvezi, vagy a családjának ezzel a kis munkával örömet okoz.
2013. aug. 8. 01:43
8/8 anonim válasza:
2-nek: Azért ne vezessük félre embertársainkat. A vasra a klór csak a bajt hozza.
Vas-kloriddá alakul és az emberek ilyenkor csodálkoznak, milyen szép barna lett a vizük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!