Mi ette ki a szegfű bimbók belsejét? Virág már nem lesz belőle, rágtak rá egy apró lyukat, beköltöztek, és felzabálták a belsejét.
Magról vetettem szegfűt.
Egyetlen egy bújt ki, de az szép, erős, és nem csak 1 bimbó képződött a tetején, hanem vannak oldalhajtások is, szintén bimbókkal.
Pedig nem bokros, hanem a szálas fajta.
A lényeg, hogy már elég régóta bimbós, és csak várok, várok.
Kíváncsi voltam, milyen színű lesz. De nem történt semmi.
Már korábban is láttam a bimbókon a lyukakat, de mivel először vetettem, nem tudtam, hogy ez rosszat jelent.
Hát most megtapogattam, 2 bimbó, pont a lyukasak, totál puha, nincs benne semmi.
Leszedtem, teljesen kiették a belsejét, és belepetéztek.
Van egy, ami rendes, tömött, azon mintha már látszana, hogy fehér lesz.
De most úgy elszomorodtam, kezdő kertész vagyok, a répám totál fás, a paradicsom beteg, az egyetlen szegfűmet megette valami féreg, és a gyönyörű szép kardvirágot is eszi valami, szerencsére eddig csak 1-en láttam a kb. 50-ből, hogy teljesen keresztülrágta magát valami egy óriási bimbón.
Aztán ahogy kinyílt a kardvirág, azon a bimbón minden levele lyukas volt.
Pár naő múlva veszem ki a vázából, hát egy jó kövér zöld hernyó ott figyel rajta.
Na szóval, mi zabálja a virágaimat, és mit tegyek ellene?
a zöldségeket jövőre már permetezni fogom.
a répát, paprikát, salátát nem támadta meg semmi, azok szépek.
de a répa mondjuk hiába szép, ha ehetetlen. erre azt mondták, a nagy meleg miatt lett ilyen.
a paradicsomról azóta már többet tudok, jövőre ügyesebb leszek.
már mindent elolvasok, amit látok, de virágok permetezéséről nem láttam eddig semmit. igaz, nem kerestem, de pl. facebook-on bejelöltem bálint gazda oldalát, onnan is tájékozódom, sokszor hasznos, de valahogy virág permetezést eddig tényleg nem láttam.
hát jövőre ezekre is jobban vigyázok.
remélem, a hagymákat nem zabálta fel semmi a földben...
Ha lyukat látsz a szegfűbimbó oldalán, és belül üres, azt is valami hernyó tette.
Mostanra talán bebábozódott már. Nézd át a növényt, látsz-e kicsi zöld hernyót.
ugyan így jártam, eddig 1 kis zöld hernyót találtam rajta, szerencsére korábban azért virágzott is, de még sok bimbó lett volna rajta és mint lukas.
be fogom fújni akkor én is valamivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!