Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kerti szegfű vetőmagot mikor...

Kerti szegfű vetőmagot mikor lehet szabadföldbe elvetni? Ilyenkor még lehet?

Figyelt kérdés

Vettem néhány tasak kerti szegfű színkeverék vetőmagot, de észrevettem, hogy a a vetési időt II. hónapra írja az útmutató a hátoldalán és üvegházat/fóliát ajánl vetésre. Szabadföldbe vetés át van húzva.

Nagyon szeretnék szegfűt, de nem tudom, h ha elvetném, akkor lenne e belőle valami a nyárra. Tudna nekem ebben valaki segíteni?

Köszönöm szépen!

#magvetés #kerti szegfű
2013. máj. 1. 16:52
 1/2 hell-ikon ***** válasza:

Ha egynyári típus, akkor nyugodtan vetheted szabadföldbe is már. Már kifele tartasz az időből mert áprilisban kellene helyre vetni, de ez az 1-2 nap még nem számít.

Én is helyrevetettem a dáliákat a minap annak ellenére, hogy a piktogrammja át volt húzva.

Ki kel attól független, csak később fog virítani, mint előnevelt társai. (ill. fenn áll a veszélye, hogy a májusi fagyosszentek károsítják, de az meg már megint más tészta.)

2013. máj. 1. 18:14
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen! Egynyári típus.. :) jajj de jó, akkor holnap el is vetem őket.. Köszönöm szépen a segítséget!!
2013. máj. 1. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!