Szomszéd kerítéshez milyen tuja, sövény?
Most építkezünk egy már meglévő ház mögé és sajnos 3 oldalról is telibe látnak minket így akarunk idény ősszel még ültetni a kerítések mentén valamit. Olyan kéne ami nem nő át a szomszédba vagy is nem kell nyírni, mert aztán lesz hiszti belőle... Viszonyt nem hosszú vékony tuja amiből 200 db is kevés lenne.
Néztem a leynadi ciprust az a gyorsan növő sövény, de úgy tudom azt is nyirni kell mert elég terebélyesre meg nő.
Valakinek valami tipp, hogy ne lássanak át, de ne nőjön át a szomszédba és csődbe sem megyünk az árától?
Köszönöm!
Betonkerítés. Azt nem kell nyírni.
Ha gyorsan kell sűrű: csodasövény. Pillanatok alatt megnő, de emiatt igen sűrűn kell nyírni.
Tuja: megöregszel, mire megnő.
Nekünk csodasövény van. Tavasszal megmetsszük kb 80 centisre, jelenleg 3,5-4 méteres.
Teljesen átláthatatlan és imádom, hogy elvadultnak néz ki. :)
Az egyik szomszédunk szóvá tette, hogy átnőnek az ágak. Könnyedén rávágtam, hogy ha nem tetszik, akkor vágd le. Ugyanis amikor én kértem szépen, hogy a hozzánk átlógó növényeit metssze meg, ezt a választ kaptam. Azóta sem reklamált. :)
Egyébként ha kellő távolságban ülteted a kerítéstől és rendszeresen vágod, akkor nem tud átnőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!