Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fúrt kút probléma?

Fúrt kút probléma?

Figyelt kérdés

Sziasztok! (képet előre is csatolom, elnézés a csúnya rajzért: [link] egy fúrt kútunk a nyaralóban, ami nem igazán működik most. Idáig úgy idítottuk be a rendszert, hogy kézi pumpálós résznél felhúztuk a vizet, aztán bekapcsoltuk a szivattyút és közben húztuk a pumpálóssal lassan a vizet, amíg a szivattyú fel nem kapja, aztán onnantól általában nem volt baj (néha azért eldobta a vizet...). Most viszont ha felhúzom a vizet a kézivel, kb 10 sec múlva le is dobja ( a szivattyú ha felkapja akkor elösször löki 1-2 másodpercig aztán csak csorog). Ha szivattyú nélkül csinálom, akkor a kézi pumpás rész visszacsapójánál megmarad a víz, viszont alatta elfolyik. Az lenne a kérdésem, hogy ez most a szárazság miatt volt, és alacsonyan lehetett a víz? Vagy valamelyik ragasztás a pvc illesztéseknél elöregedett és levegős a rendszer?

+ A kútat annó úgy csinálták, hogy a 40es pvc cső az maga a szívő cső is... Javulhat a helyzet ha ebbe leengedek egy Ø25x2,3 KPE csövet aminek a végére teszek egy lábszelepet, a kézi húzokás részt teljesen kiszedem, és a többi visszacsapót is eltüntetem ( a ház sarkárol is, nem tudom minek lett az oda téve)

2015. aug. 19. 12:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Akkor a membrán alatt volt szerinted 11 méter, vagy a kút kifolyójáig?
2015. aug. 21. 07:55
 12/15 homo ludensz ***** válasza:

Nekünk gyűrűs kutunk van igaz már csak locsolásra használjuk a volt tulaj szerint 32-34 gyűrű van benne ami igaz lehet mert itt annyira van az iható víz. 1970 körül lett mindenkinél vízvezeték de sokan meghagyták a régi kutat.

Úgy gondolom azt te is megcsinálhatod amit mi hogy veszel egy márkásabb búvárszivattyút.Lebontod a régi cuccot felszabadítod a csövet,leméred a vízszintet meg a vízmélységet és annak függvényében leengeded a búvárszivattyút. Az iszaposodást figyelembe véve. A terhet a szivattyúra erősített drótkötél fogja megtartani neked csak egy mostan használatos műanyag vízvezeték csövet kell a szivattyúra szilárdan rögzíteni. Fent a csövet is rögzíted és a kreativitásod szab határt hogy hogyan alakítod ki. Semmit nem kell pumpálni csak egy kattintás és az áram megpörgeti a szivattyút és jön a víz. A búvárszivattyún van lábszelep ami megtartja a vízoszlopot s ha jól emlékszem most télen hozzá sem lett nyúlva bár fedett helyen van a kút. Azért téliesíteni ajánlatos vagy fagymentesíteni ha egész évben használva van. Ilyen mélységnél már kicsi a szerepe az esős vagy száraz évszaknak. Régen a légókutaknál láttam hogy különböző mélységekben helyeztek el egy egy szivattyút és vascsövet használtak de most itt a 6-10 atm. műanyag cső és az egybeépített többlépcsős búvárszivattyú.

2015. aug. 21. 09:43
 13/15 anonim ***** válasza:

nekem a föld felszíntől volt 11 re

pumpám meg olyan 70 centin felette leveszed a 1.5 métert minusz 80 centi így a membrántól ténylegesen 10.2 méterre volt most pedig már a membrántól 7.2 re van ténylegesen a víz és efölött a szivattyú ami 8,5-8,7 re jön ki és működik mostmár azis .

De nem is ez a lényeg hanem amit a kérdező kérdezett arra már mondták is meg énis hogy mit csináljon hogy jó legyen.

Nekem meg nincs bajom már a rendszeremmel csak nekem is volt bajom utánnajártam meglett a baja és gondoltam megosztom ha már kérdezte ha már tudok miért ne segítsek

2015. aug. 21. 19:40
 14/15 robiszalka válasza:

sziasztok!!

arról a 3-méter mélyre leásott szivattyúrol azért egy képet megnéznék !!--mert én elképzelni sem tudom!!--3 -méter!!!

az nem sok???

2017. ápr. 4. 19:25
 15/15 anonim válasza:
Megoldódott a probléma. Ugyan ebbe ütköztem Én is. Valaki tud adni tanácsot.
2020. ápr. 20. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!