Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kuszo nevenyek falkozelifuttat...

Kuszo nevenyek falkozelifuttatasa? Rombol vagy ved?

Figyelt kérdés

Vettem lila akacot es loncot, ami orokzold.

Gondoltam felfuttanos egy kis resz sajat es a szomszed hazara (egyesztetetni meg kell). AVAGY! Nem kozvetlenul a falra, hanem vlmilyen erre alkalmas allvanyra.

KERDES: kart tesz-e ez a hazfalban? Ugy gondolnam, hogy a lonc telen is szepit es melegebben tartja vlmint nyaron husiti a falakat (mint a lugasok)

Velemeny?

2015. aug. 18. 23:27
 1/5 anonim ***** válasza:

az említett növényeknek kell támaszék, anélkül nem fognak felkúszni.

Madzag, drót vagy karó...

Innentől kezdve hogy tudna kárt tenni a falban?

2015. aug. 18. 23:43
 2/5 anonim ***** válasza:
A lilaakác lehúzza a vakolatot, mert súlyosak a hatalmas virágfürtök, rácsra vagy akármi hasonlóra futtasd. A lonccal nincs tapasztalatom, de ez esetben sem árthat a futtatórács.
2015. aug. 19. 18:24
 3/5 anonim ***** válasza:

A lila akác nagyon erős növésű növény, ha nem tartod kordában, világuralomra tör. Magától tényleg nem fog felmászni a falra, _erős_ tartószerkezetre van szüksége.

Ha az örökzöld lonc egy japán lonc (lonicera japonica), arra ugyanez érvényes, sőt. Az enyém a második futtatóját fogyasztotta el idén, pedig rendszeresen vágom.

2015. aug. 19. 19:14
 4/5 A kérdező kommentje:

Huha! Akkor talan meg a tamasztekrol is lefuthat???

Ilyen huncut lenne a lila akac? En meg azt hittem eveket kell varni? (De inkabb havonta vagni?)

A lonc az szep egyebbkent?

Csaladom azert gondolja, hogy kart tesznek ezek, mert mogotte nedvesedhet a fal, meg peneszedhet is(?) ahol fadve van ott nem suti a nap es a festes foltosan megfakul(ez egyertelmu), bebogarasodik a haz...

En meg azt kepzelnem, hogy meg szigetel is, nayron visszafogja a hot es szepit is, bar telen ramaty lehet egy csupasz akac.

2015. aug. 23. 01:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Lassan indul meg, de ha megindult... a lonc gyorsabb volt fiatalon, most inkább az akác vezet.

A zöldje az akácnak szebb szerintem, de a lonc sem ronda. Kitartóan virágzik (bár idén az akác is szinte folyamatosan virágzik nálunk), de ami az igazán jó benne, az az illata. Nagyon finom!

A falas kérdésre nem tudok érdemben válaszolni, mert nálam egyik sem házfalra fut, de szerintem a családodnak és neked is igazad lehet. Amit én végiggondolnék, hogy mi lesz, ha festeni vagy egyéb módon karbantartani kell a falat. A loncot még visszavágod tövig, de egy mondjuk 10 éves akáchoz már láncfűrész kell. Vagy akkora távolság kell a faltól, hogy lehessen a növényektől dolgozni.

2015. aug. 23. 11:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!