Milyen fajta kaktuszom van? (kép lent)
Kaptam egy kaktuszt:) Nagyon szeretem, viszontkíváncsi lennék a fajtájára hogy megfelelő gondozásban részesülhessen!:)
Virág nélkül, és ilyen picinek nehéz megmondani.
De Mamillaria, Rebutia vagy Notocactus az, amire tippelnék.
Jól tartva olyan 10-15 év alatt lesz 30 cm magas kövér oszlop. (Tehát nem gömb, meg nem keskeny magas oszlop, hanem a magassága úgy 3-4x akkora lesz, mint a szélessége.)
Persze, ha megpróbálod télen-nyáron szobában tartani, akkor egy nagyon formátlan, megnyúlt valamit kapsz. Most még némi naphoz szoktatással tedd ki a szabadba, és nagyjából novemberig kint lehet (a rendesebb fagyokig), akkor vidd hideg helyre (0-15 fok), a fény nem számít hidegben, vaksötét is lehet, olyankor úgysem fejlődnek. Régebben én is csak így tudtam teleltetni, bár akkor még kevés kaktuszom volt, csak úgy 50-60.
Nyáron elég havonta öntözni (elég nagy a cserép), vizet öntesz alá, aztán amit egy óra alatt nem szívott fel, kiöntöd. Ha gyakrabban öntözöd, akkor nem lesz olyan szép. Télen egyáltalán ne öntözd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!