Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit kezdjek kb.1000 négyzetmét...

Mit kezdjek kb.1000 négyzetméteres kerttel?

Figyelt kérdés
Nincs idöm zöldségeket termelni. Arra gondoltam hogy beültetem gyümölcsfával vagy diófával vagy akácfával tüzelönek. Ti hogy használnátok ki ekkora termöföldet?
2015. aug. 12. 21:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Gyümölcsös, vagy medence, viszont a gyümölcsöst is csak úgy érdemes, ha mondjuk van valami terv vele, mert ha csak a fa alatt rohad el, annak sincs reálisan sok értelme. Eladni viszont nem rosz üzlet, vagy épp otthon felhasználni.
2015. aug. 13. 05:33
 12/14 A kérdező kommentje:
Azt tudtam hogy a fokhagyma drága. Nagyapám is azt tanította nekem hogy rakjak fokhagymát és "százezret" kereshetek vele. Csak nem tudom kinek kéne eladni? Kispiacra nem lenne idöm kivinni. Autóm sincs. Vagy ekkora területnél lehet valami felvásárlóval szerzödést kötni? Nem vagyok otthon ebben a témában.
2015. aug. 13. 07:38
 13/14 anonim ***** válasza:

A fokhagyma rengeteg munkát igényel. Mivel nincs nagy lombozata, nem takarja be a földet nincs ami megállítsa a gyomokat 1000 négyzetmétert már sokat kell kapálni.

Akácot is meg kell gondolni, nálunk is van, minden évben télen több napot ritkítom, de ilyenkor már így se lehet közé menni. Meg se nagyon tudnék már szabadulni tőle, szóval ez egy ilyen döntésnek vannak "mellékhatásai". Ha kiszámolnám a munkaidőm amit ezzel foglalkozok nem adná ki a fa árát amit kiszedek.

Vagy ki kell adni bérbe valakinek, vagy kaszálni a szénáért, talán lucerna, esetleg kukorica az elnyomja a gyomot.

Szerintem ha nincs rá szükség, nincs szakértelem, nem akarsz foglalkozni vele akkor a gyümölcsfa se olyan eget verően jó ötlet.

Még ha egyenes terep az is jó ha elkezded nyírni, ha nem ültetgetsz egy csomó mindent amit kerülgetni kell így még 2 óra alatt le lehet nyírni legalább gondot nem fog okozni.

2015. aug. 13. 08:23
 14/14 anonim ***** válasza:
Olyan növény nem igen van amit nem kell gondozni és hasznot hoz . Esetleg az akác tényleg igénytelen de ekkora terület nem lát el tehát felesleges. Tedd tele gyümölcsfával aszald meg egy részét a többiből főzz pálinkát és add el
2015. aug. 13. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!