Saját tulajdonú, bekerített, belterületi ingatlanomnak a kb.600 négyzetméteres részét betelepíthetem-e akácfával?
Természetesen,ha ezzel később a szomszédnak a telkén nem okozol gondot annak használatában .Gondolok én 8-10éves fák már eléggé magasak,nagy árnyékot tudnak adni már .
Jöhetnek a birósági ügyek .Kérdezd meg az önkormányzatnál az ide vonatkozó szabályokat .Jobb előre ,mint utólag .
Pár éve még az erdészetnél lehetett megtudni az erre valókat,de most ez az önkormányzatokhoz került .
A helyi önkormányzati rendeletek szabályozzák
Mondjuk engem nem igazán érdekelne a szabályozás,odafujta a szél a magokat😉
Lehet persze azt mondani, hogy a szél fújta oda a magot, de ha a kerítés (mezsgye) közelébe is fújt magot az a szél, és a tulajdonos nem vágta ki a magból kinövő fát, akkor a szomszéd bizony a PTK-ra hivatkozva kártérítést követelhet a neki okozott hátrány miatt, és ez esetleg sokkal több lesz, mint az akác tűzifa ára.
Az ügyvédek tiszteletdíjáról meg a bírósági illetékről nem is beszélve...
Szóval, ahogy a 3. nagyon helyesen írta, meg kell kérdezni az önkormányzatot, hogy van-e helyi rendelet, vagy ennek hiányában milyen törvény a mérvadó.
Falun nem valószínű, hogy probléma lenne a telek belső részének befásításával, viszont általában helyi rendeletben van a telekhatártól való ültetési távolság. Ez akác esetében 2-6 m között szokott lenni.
...nincs vmi hiszti az akác körül, hogy kártékony meg minden?
amugy gyorsan növő tüzifának vagy csak simán árnyékadó fának a kínai császárfát javallják mostanában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!