Kaktuszt tényleg nem ajánlatos lakásban tartani?
Rákkeltő kaktuszról nem hallottam még, ez hülyeség, esetleg létezik mérgező példány, de az is ritkább, max. a szúrása kellemetlen.
Kint jóval szebben nőnek az biztos,annyi előnye van kitenni.
A legtöbb kaktusz nagyon fényigényes, lakásban deformált (megnyúlt) lesz, legfeljebb ablakpárkányon lesz normális kinézetű, csak kicsit féloldalas.
Télre meg tényleg hideg helyre kell tenni, akkor a teljes sötétség sem baj, ha 10 fok alatti helyet sikerül találni.
Igazi kaktuszról beszélünk, ugye? Nem valami egyéb pozsgásról?
Az égvilágon semmi káros hatása nincs neki, csak böknek. :) Jó, persze van pár példány, ami a bökéssel juttat anyagokat is, illetve ha megennéd valóban mérgezne, de olyat esélytelen hogy kapj valahol is.
Amúgy meg télire beviszed valahova annyit elég ha ottbent van, amúgy kinn van a legjobb helye.
Oké, tényleg kaktusz, akkor áll rá, amit leírtam.
Csak azért kérdeztem, mert sokan mindenféle pozsgás növényt képesek kaktusznak nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!