Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kaktuszt tényleg nem ajánlatos...

Kaktuszt tényleg nem ajánlatos lakásban tartani?

Figyelt kérdés
Vettem egy kaktuszt, mert nagyon megtetszett. Erre anyám letámadott, hogy dobjam ki a fenébe, mert rákkeltő és mérgező. Ez igaz? Én nem akarom kidobni...

2015. aug. 10. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Anyád feltehetően kevés növénytant tanult. Kaktusz világos, esetenként napfényes lakásban kiválóan tartható, csak a teleltetést kell kifejezetten hűvös, de világos helyen megoldani, locsolni olyankor egyáltalán nem szabad. Kivételt jelentenek a fánlakó levélkaktuszok (karácsonyi és húsvéti kaktusz), amelyek kevesebb fénnyel is beérik és télen is kell egy kevés öntözővizet biztosítani a számunkra.
2015. aug. 10. 18:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Rákkeltő kaktuszról nem hallottam még, ez hülyeség, esetleg létezik mérgező példány, de az is ritkább, max. a szúrása kellemetlen.

Kint jóval szebben nőnek az biztos,annyi előnye van kitenni.

2015. aug. 10. 18:29
 3/7 anonim ***** válasza:
47%
Anyukád rosszul tudja, pont a kaktusz szívja magába a káros elektromágneses levegőt, ami rákot okoz.
2015. aug. 11. 14:05
 4/7 anonim ***** válasza:

A legtöbb kaktusz nagyon fényigényes, lakásban deformált (megnyúlt) lesz, legfeljebb ablakpárkányon lesz normális kinézetű, csak kicsit féloldalas.

Télre meg tényleg hideg helyre kell tenni, akkor a teljes sötétség sem baj, ha 10 fok alatti helyet sikerül találni.

Igazi kaktuszról beszélünk, ugye? Nem valami egyéb pozsgásról?

2015. aug. 11. 18:12
 5/7 A kérdező kommentje:

Gömbkaktusz, ilyen csak jóval kisebb:

[link]

2015. aug. 11. 19:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Az égvilágon semmi káros hatása nincs neki, csak böknek. :) Jó, persze van pár példány, ami a bökéssel juttat anyagokat is, illetve ha megennéd valóban mérgezne, de olyat esélytelen hogy kapj valahol is.

Amúgy meg télire beviszed valahova annyit elég ha ottbent van, amúgy kinn van a legjobb helye.

2015. aug. 13. 06:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Oké, tényleg kaktusz, akkor áll rá, amit leírtam.

Csak azért kérdeztem, mert sokan mindenféle pozsgás növényt képesek kaktusznak nevezni.

2015. aug. 13. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!