Kezdőoldal » Otthon » Kert » Paradicsomon milyen levéltetű...

Paradicsomon milyen levéltetű szokott előfordulni?

Figyelt kérdés
Eddig csak feketét láttam, most meg sárgászöld, telepszerűen 8-10,amiről nem tudom eldönteni, hogy tetű-e egyáltalán, vagy atka.
2015. aug. 10. 13:15
 1/9 anonim ***** válasza:
lehet levéltetű is mert rengeteg fajtája van, esetleg uborkabogár, mondjuk a vándorpoloska is telepekben fordul elő de annak nem egészen ilyen színe van.
2015. aug. 10. 13:20
 2/9 anonim ***** válasza:
Zöld alma levéltetűre tippelek nekem is az volt a paradicsomon.
2015. aug. 10. 13:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Nálam atkásságtól(utólag tudtam meg,hogy atka is szívogatja a paradicsomot) egész tövek szoktak kimenni. Mostr is nagyon furcsán néznek ki, de nem száradnak, csak olyan szegényes ránézésre az egész állomány. Csak paradicsomot látni kicsit messzebbről. Másé szép gazdag a szomszédságban. És még szabálytalan foltok is vannak a termésen, ami talán nem paradicsomvész, de akkor meg mi. Olyan, mint amilyent a karó nyomása szokott okozni, szóval ilyen sérülésforma.
2015. aug. 10. 14:25
 4/9 A kérdező kommentje:

Ahogy a google-on keresem, tényleg almatetű lehet. A 3 nappal korábbi Karate-Zeon után.:(

Köszönöm szépen válaszaitokat.

2015. aug. 10. 14:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha látod a színét, akkor az eleve nem lehet atka. Az csak akkora, mint a tű hegye, sok ismerősöm egyáltalán nem látja őket, legfeljebb a szövedékről ismerik meg, ha takácsatkájuk van.

Szoktál rendszeresen istálló- vagy műtrágyát használni? Anélkül nem nagyon virít a paradicsom.

2015. aug. 10. 16:43
 6/9 A kérdező kommentje:

Nagyítóval sem látom meg az atkát. A paradicsok kinézete olyan, mintha atkás lenne, de a levélatka, szélesatka csak zárt termesztőberendezésekben fordul elő állítólag, a takácsatkának szövedéke van.

Tápanyaggal bőven el van látva.

Ilyen keskeny leveleket, tápanyaghiányos kinézetet a szélesatka okoz. Van tapasztalatom a paprikában. Már lebontottam a melegházat, mégsem szabadulok meg a nyavalyásoktól.

2015. aug. 10. 18:50
 7/9 A kérdező kommentje:
Már örültem, hogy mennyire javul a látásom, most elvettétek a kedvemet.:)
2015. aug. 10. 18:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyes vírusok is hasonló leveleket okoznak, mint a szélesatka.
2015. aug. 11. 17:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Én is úgy láttam, legalábbis paprikán a mindenféle torzulások. A paradicsomon nincs hasonló, csak keskenylevelűség, meg a zöld bogyókon a világosbarna, szabálytalan folt. Tegnap kapott Vertimecet, ma rezet, mert felszívódó gombaölőt már kapott. Most leállok, lesz ami lesz.
2015. aug. 11. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!