Hogyan védhetem meg a szőlőt a rigók ellen?
Madárijesztővel,madárriasztó léggömbbel, műragadozó madárral melynek helyét sűrűn kell változtatni hogy ne szokják meg.
Ezenkívül van még madárriasztó sziréna ami elijeszti őket.
Én pl. pesti webáruházból rendeltem mert messze lakom és ott a legnagyobb a választék, de ezenkívül még sok üzlet és nagy kínálat van, pl.:
Alul leér a földig, még vasakkal is le van súlyozva. Ennek ellenére bemegy, nem tudom, hogyan. Lehet, hogy kifürdi a homokot a vas alatt. Tény, hogy hálóval kisebb a kártétel, de még így is van. Nem beszélve arról, hogy a háló igen macerás.
Most a tüskét fogom kipróbálni, már meg is rendeltem. Kirakom a sorok alá, valamont a kordonra is.
Na, ez most akkor egy felesleges kiadás. Legfeljebb nem oda fog ülni, hanem mellé. Pont a héten láttam Pécsen épületen ilyen tüskéket, közte meg a fal között volt még 10 cm, a galambok nagyon szerettek ott üldögélni.
Akkor már inkább két patkányfogóra kellett volna beruházni, jól hozzáférhető helyre felállítani rákötözött szőlővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!