Először termesztek uborkát, tegnap szedtem le az elsőt ubisalinak, de keserű volt, mi lehet a baj?
Mivel az uborka nagy része víz, ezért úgy gondoltam, sok vízre van szüksége, szóval locsoltam bőségesen.
Maga a növény nagyon szép, erős, egészséges, még most is tele van virággal.
Mitől lett keserű az uborka?
Amit írok, nem akarlak megbántani, de nem mindenki tudja:
amikor megpucoltad, a két végét levágtad-e?? Mert az uborkának a két vége a keserű, és ha azt nem vágjuk le, hanem közé szeleteljük a többinek, az egész salátánk keserű lesz.
Levágunk a végéből egy db-ot, megnyaljuk a maradékot, ha még mindig keserű, akkor még egy kicsit vágunk le belőle. Utána oké!
levágtam, kb. 2-2 centit.
nem nyaltam meg, de nem csak a vége lehetett keserű, mert akár hányszor szedtem belőle, minden része keserű volt.
már meg sok a víz?
másik kérdésnél meg azt írják, minden nap legyen locsolva.
Neten ilyeneket írnak, hogy miért lehet keserű
- napon szeded le
- kevés vizet kap
- alapból olyan fajta, ami meg tud keseredni.
Tapasztalatot nem tudok írni, szerencsére még sosem volt keserű uborkám. Az 100%, hogy a sok víztől nem tud megkeseredni. Amúgy mennyit locsolod? Lehet neked tűnik csak bőségesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!