Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hgy kell fát kissebre vágni?

Hgy kell fát kissebre vágni?

Figyelt kérdés
azt szeretném, ha levágnatnám az ágait, úgy hogy ne pusztuljon el, lehetséges ez? Egy szilvafa egyébként, meddig vághatom vissza? Esetleg olyat lehet, hogy mikor virágzik, lemetszem jövő tavasztól? A tetőre hullik az összes termés, viszont szeretném ha a fa megmaradna, aki ért hozzá kérem adjon egy kis infot, köszönöm
2015. júl. 25. 12:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehetséges jól megnyirbálni mert nagy eséllyel újrahajt,hacsak gomba miatt nem megy tönkre, az biztos hogy termése nem nagyon lesz.
2015. júl. 25. 13:14
 2/5 A kérdező kommentje:

Az nem baj az a cél, hogy ne potyogjon a házra, nem baj ha nem terem, sőt...

Szoktam látni ilyen telsesen csonkított fákat, amikbő újra vesszők nőnek, azért kérdeztem, mert nemtudom, hogy szilvánál is megmarad e, remélem igazad van

2015. júl. 25. 17:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Én pl. jól megnyirbáltam (50cm-nyi vastag ágakat hagytam csak), kihajtott szépen jó sűrűn, ez egyébként fajtafüggő is, a sebeket kezeld le vmilyen szerrel vagy tapasszal.
2015. júl. 25. 17:57
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a segítséget
2015. júl. 25. 18:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem nyirbálni kell, hanem metszeni, fűrészelni.

Jövő tél végén, február elejétől március végéig, még mielőtt kihajtana.

Kisebb alakítást most is lehetne, de nagyobb visszavágást majd vegetációs időn kívül inkább. Úgy a lomb 3/4-ét is levághatod baj nélkül.

Úgy vágd vissza, hogy egy vékonyabb ág után közvetlenül vágj, csonk meghagyása nélkül. A meghagyott ág megfelelő irányba álljon. (Ha a régi jó volt, akkor az új is hasonlóan álljon.) A meghagyott ágat is megmetszheted, hogy jó irányba nőjenek róla a hajtások.

Utána jövőre megint metszeni kell valószínűleg, mert a visszavágástól nagyon besűrűsödik.

2015. júl. 26. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!