Elvirágzott muskátli szárat le kell vágni?
Igen, arra gondolok. :) Hosszú keresgélés után megtaláltam, hogy igen, le kell vágni az egész szárat, egészen a tőig.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Mivel a szár hozza a virágot, ezért neked nyilvánvaló, hogy a szárat kell levágni? Nem értem én ezt.
A szárat akkor szokták levágni, ha csúnya maga a növény, mondjuk túl magas kopasz szárak vannak. De virág ezeken is ugyanolyan mértékben lenne, mint a többi, alacsonyabb részen.
Ha most nem virágzik a muskátli, ilyen tökéletes időjárásban, akkor ott tartási probléma van. Vagy túl sötét helyen tartod, vagy tápanyaghiányos, vagy vízben áll és rothad a gyökere, vagy egyéb.
7. Te kicsit félreértettél valamit! A muskátli gyönyörű, virágzik, erkélyen van, napos oldalon, és nem rohad a gyökere. A kérdés az volt, hogy az elvirágzott!!! szárral mit kell kezdeni, hagyjam úgy kopaszon, vagy vágjam le. De már megtaláltam rá a választ, köszi!
A többieknek akik a kérdésre válaszoltak köszönöm szépen!
Tényleg félreértettem (ahogy többen is), túl korán volt még, figyelmetlenül olvastam, bocsi. :)
Azt hittem valamiért, hogy a szárat akarod levágni, nem a virágzatot.
Ezt amúgy magától is leszárítja nagyon gyorsan, ha nem porzódott meg, mert ha megporzódik, akkor magokat fejleszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!