Azt hittük csak picit lejt a telek ahova a medencét állítottuk. Nagyon el van deformálódva. Mit lehet tenni?
A betonozáson/ásáson kívül van más megoldás amivel síkká tehetnénk a medence helyét?
Esetleg homokkal, hungarocellal kitámasztani?
Mindenképp engedjük le azt a sok vizet amit beleengedtünk vagy érdemes kitámasztani?
Sajnos még teljesen kezdők vagyunk, nem gondoltuk, hogy ennyit számít az a szerintünk minimális lejtő.
1. vizet leengedni
2. normális alapot készíttetni (hozzáértövel)
3. megfelelö módon tenni oda a medencét
4. feltölteni
A medence van eldeformálódva a telek miatt.
A telek nem sík, hanem lejt.
De ugye azt nem mondod komolyan, hogy lejtőre tettetek medencét úgy, hogy nem ástatok/emeltetek neki egyenes alapot ?? :D Ilyen jót már rég hallottam.
A vizet ha van elég nagy tartályotok ki tudjátok szivattyúzni és később újra felhasználhatjátok, de mindenképp le kell engedni.
Ezután megfelelően sík alapot ástok neki, és visszateszitek a helyére. Ezt a homokos-hungarocelles hülyeséget nem értem...
Mint írtam annyira jelentéktelennek gondoltuk a lejtőt, hogy nem gondoltuk ekkora gebaszt okoz, mivel eleve nem annyira nagy a medence.
Arra gondoltunk, hogy homokkal szintezzük ki, de a föld igazítás jó ötlet!
Köszönöm!
Én is így jártam évekkel ezelőtt...
Tudva,hogy kb. 2~3 hetente(vagy néha hamarabb is) mindenkápp vízcsere lesz,addig én megnyomtam lábbal befelé,és betonvasakat vertem le közvetlen mellé,erre pedig KPE csöveket húztam,így nem dörzsölte ki az oldalát.
Addig a 2 hétig csúnya,idétlen volt...de kibírtuk,és a víz sem olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!