Kezdőoldal » Otthon » Kert » Normális hogy csak ekkora a...

Normális hogy csak ekkora a balkonparadicsomom, miért sárgulnak az alsó, fiatal levelek?

Figyelt kérdés

Április elején ültettem el a magokat pohárba(vilma balkonparadicsom). Június elején ültettem ki őket az erkélyre cserépbe(világos helyre, naponta jópár órát süti a nap, naponta,kétnaponta öntözöm). A papírján azt írják a vetés után 4-6 hónap mire szedhető. És a papírján az érett paradicsomokkal tarkított növények sokkal nagyobbak mint az enyémek.

Normális hogy 3 hónaposan csak ekkorák? Az alsó leveleik egymás után fokozatosan kivilágosodnak(elsárgulnak) és elszáradnak. Ezt mi okozza? Csalánázalékot szoktam csinálni tápnak és havonta egyszer öntözök vele tízszeresen hígítva.

[link]

[link]

[link]

[link]

2015. júl. 4. 13:31
 1/3 anonim ***** válasza:
A csalán nem mindig jó, nekem nem vált be, úgy tűnik hogy valamilyen hiánya van, normális műtrágyával kevert vízzel (NPK+mikorelem tartalmúval) locsold be és várj 1-2 hetet.
2015. júl. 4. 13:38
 2/3 anonim ***** válasza:
Én pl. volldünger linz műtrágyával locsolom be 8 naponta és annyi termése van hogy nem tudok vele mit kezdeni...tehát ennek vmilyen tápanyag hiányzik...
2015. júl. 4. 13:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Május elején kb. ekkora poharas palántákat lehet venni a piacon...

2 héttel a magvetés is lehetett volna korábban, de az minden határon túlmegy, hogy júniusig bent fonnyasztottad a lakásban őket.

Akármekkorák voltak, legkésőbb május legelején ki kellett volna tenni őket az erkélyre, hogy sok fényt kapjanak. Erkély esetén már április közepén is kimehettek volna. Így kicsit meg is nyúltak amellett, hogy nem fejlődtek kellően.

Ahogy írják, a csalánlevet felejtsd el, vegyél nekik rendes tápoldatot.

2015. júl. 4. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!