Osynho kérdése:
Fóliasátor építése?
Figyelt kérdés
6m-es csőből milyen széles sátrat érdemes felállítani, hogy nagy legyen az alapterülete, de stabil is maradjon?2015. jún. 25. 14:50
1/8 anonim válasza:
attól függ hogy milyen hosszú a cső,mi az anyaga stb., ha a csövet masszívan rögzíted még tartóhoz/oszlphoz is akkor lehet szélesebb fóliát csinálni, de a csőt hosszát anyagát stb. tudni kellene pontosan.
2/8 anonim válasza:
Nem a hosszát hanem az átmérőjét bocsi!
3/8 A kérdező kommentje:
Fú, az anyagát nemtudom, szürkés színű, pvc szerű, átmérője 38mm, ha jól emlékszem. 75cm-es vas csövek lesznek leverve, arra lesznek ráhúzva. Jó lenne minél szélesebbet csinálni, hogy sok hely legyen benne. 3,8-4m megoldható esetleg? 90cm-enként teszem a csöveket, masszív lesz?
2015. jún. 25. 15:05
4/8 anonim válasza:
lehet akár 4m széles fóliát is csinálni, ha masszív csövekkel/oszlopkkal lesz rögzítve,ennek tulajdonképpen nincsen akadálya,én is csináltam rövid csőből széles fóliát,egyedül csak az zavarhat hogy nem lesz olyan magas.
5/8 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdeztem, mert többen mondták, hogy statikailag a félkör ívet leíró felépítés a legjobb. 170-175 magasságú még szerintem használható lenne és így nagyobb alapterületet kapnék.
Köszi a választ!
2015. jún. 25. 15:55
6/8 anonim válasza:
"statikailag a félkör ívet leíró felépítés a legjobb" ez igaz, de mi pl. már mindenféle formájú/alakzatú fóliarendszert csináltunk és soha nem volt vele probléma,a lényeg hogy jól le kell erősíteni az egészet (tartóoszlop,merevítő, jól leföldelni a fóliát).
7/8 anonim válasza:
Lakásba vízvezetéknél fehér, hajlíthatót használtunk.
Gondoltam hátha jó lenne erre is. Megfelelő merevítéssel persze.
Dupla fólia együtt, vagy pl : a váz alatt 1 réteg, és fölötte is 1?
Ti milyen vastag fóliát javasoltok? Hogy télen a hó ne tegye tönkre, ha nem vagyuk ott leverni róla?
Kertészbolt kínálata 1 dolog. Ők kereskedők.... " Mi vásárlók ", nem kell mindent megvennünk.
( 3,14-es szorzóval tudom kisszámolni mekkorát akarok, és mennyi cső kell? )
Köszönöm a válaszokat.
8/8 anonim válasza:
A félkör a hó miatt is jó, a laposon jobban megállhat télen a hó, megnyomhatja. A növények feletti légréteg is fontos, szóval nem erőltetném annyira a minél nagyobb szélességet. Az enyémet is széthúztam, több mint 4 méter körül kijött a szélessége, de nekem 1m magasan kezdődik az ív, vascsövekre húzva, amiket összehegesztettem és így elég stabil alja lett, tartja a műa.csöveket is. 3m-nél magasabb így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!