Kezdőoldal » Otthon » Kert » Leandert hogyan lehet szaporít...

Leandert hogyan lehet szaporítani?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Segítséget kérnérni!

Van 5 cserép külömböző szinű virágu leander,

Emlékszem nagymamám vízbe rakta a levágott hajtásokat és legyökerezett utána pedig kitudta ültetni. tudom ez hosszú idő volt, de neki mindig sikerűlt új leandereket létrehozni,

pár éve próbálkoztam vele de mind elpusztult,

Lehet nem jól vágtam le vagy lehet nem jó helyen,

Szépek nagyon és már túl nagyok, ezért szeretném szaporítani!

Van ennek valami trükkje? Szeretetet is kapnak :)

Köszönöm előre is a válaszokat!

István

2015. jún. 25. 09:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Átültetésnél a gyökereit szét lehet szedni. Miénk nagyok és ásóval vágjuk szét. Egyébként én is simán kint a szabadban , vízben is szoktam gyökereztetni.
2015. jún. 25. 10:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Tőből szétszedni nemtudom, mert csak egy szára van. akkor megpróbálkozok ismét a friss hajtás vízbe tételével.
2015. jún. 25. 10:50
 3/8 anonim ***** válasza:

Olyan hajtást keress, ami már nem zsenge, de még nem is fás. Ezek a kb egy éves hajtások. Levágod, belemártod gyökereztető hormonba, és mehet cserépbe, árnyékos helyre, laza talajba. Utána már csak öntözni kell.Én nem szoktam letakarni semmivel.

Ilyen hormont barkácsáruházban is lehet venni, jó befektetés, megéri, mert sokkal nagyobb eséllyel gyökeresedik be a dugvány. Kb ezer forint, de sok évig elég!

2015. jún. 25. 11:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Agusztusban szoktuk ezt csinálni .
2015. jún. 25. 11:27
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2015. jún. 25. 11:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Én a tavaszi kirakáskor szoktam dugványokat vágni, és vízben gyökereztetem, hormon nélkül.

A leveleket csak a hajtás végén hagyom meg, mondjuk 5 nagy levelet vagy több kicsit, ha éppen olyanok vannak ott.

Ahogy itt a 3. válaszban is áll, az gond lehet, ha még beéretlen hajtásokkal próbálkozol. Olyan hajtást vágj, ami nincs növekedésben, láthatóan öregebbek rajta a levelek.

2015. jún. 26. 13:47
 7/8 anonim válasza:
Sötét üvegben kell gyökereztetni vízben. 3-4 hét után átültethető.
2015. júl. 11. 07:51
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Ezt nemtudtam, hogy sötét üvegben kell gyökereztetni.

kaptam egy kiszáradt öreg lendert a cserép miatt kellett,locsoltam sokáig, meg jól visszametszettem de, nem mutatott életet. így kidobtam földestől a házmőgé. pár napja észrevettem hogy kihajtott, pedig nem volt locsolva sem. sok kis hajtás van rajta.

a gyökereket visszavágtam és beültettem egy nagy cserépben, eddig élvezi.

pár vastagabb gyökeret amit levágtam azt beültettem cserépbe hátha lenne belőle valami..

2015. júl. 11. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!